25.04.2017  |  EL  |  Branchen

Amins vej til elektrikerjobbet

Amin Mirzei er på ti år gået fra at være teenage-flygtning til at være en ung mand med fastansættelse som elektriker hos Intego.

Amin Mirzei kom til Danmark som 14-årig. I dag, ti år senere, har han etableret sig i det nordjyske med en fastansættelse inden for telekommunikation hos installationsvirksomheden Intego. En sti han er glad for, at han endte på.

”Inden jeg startede, havde jeg ikke tænkt, at jeg kom til at arbejde inden for den branche. Men jeg er glad for, det er dér, hvor jeg er endt, for det er et spændende og udfordrende job, hvor jeg kommer med ud til nogle af de store teleselskaber”, fortæller Amin Mirzei.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Intego vil udvide aktiviteterne på Sjælland

Det var en praktikaftale med Integos el-tekniske afdeling i Aalborg, der blev startskuddet til det, der nu er blevet en spændende levevej. Amin Mirzei startede på elektrikeruddannelsen i 2013. Efter et års skolepraktik kom han til Intego, hvor han efter tre år i lære nu er blevet fastansat elektriker i Telecom-afdelingen.

”Jeg oplever, at mange tror, det er sværere for en med anden etnisk baggrund at få en praktikplads og efterfølgende et job – og det er det måske også. For mig gav skolepraktikken mulighed for, at jeg fik kontakt til en virksomhed, hvor jeg blev tilbudt en læreplads og senere fast arbejde”, fortæller Amin Mirzei. Han tilføjer:

”Intego gav mig mulighed for at vise, at det er dét her, jeg kan og vil”.

Læs også: Tekniq: Dialog er vejen frem for flygtningeansættelser

Amin Mirzei fortæller videre, at det betød meget at blive taget godt imod i virksomheden. Som elev kom han hurtigt med ud til nogle af den store industrikunder, blandt andet forskellige slagterier, og fik her prøvet kræfter med forskellige installationstekniske opgaver.

Amin Mirzei er fastansat i Aalborg, hvor Intego har hovedsæde. På landsplan beskæftiger installationsvirksomheden mere end 600 medarbejdere.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere