Andre bestemmer dit valg af servicevogn

Et lille antal leasingselskaber bestemmer reelt sammen med producenter og importørerne, hvilken varebil du kører i. Kampagnepriser og rabatter afgør valget, mener biløkonom Niklas Jung Jørgensen.

Du er godt kørende i en leasingaftale, så længe du vælger aftale med omhu. I praksis er det dog andre end dig, der vælger, hvilken model du ender med at køre i, mener Niklas Jung Jørgensen, der er kåret til Årets Biløkonom..

I år er Renault den mest leasede varebil hos flere leasingselskaber. En række selskaber har alle slagtilbud på en Renault Trafic T29 med en 2,0 liter motor på 115 HK. Markedsføringen og prissætningen har givet resultater i salget, og Renault Trafik er strøget opad i de danske bilimportørers statistik over indregistrerede biler.

Også hos First Lease i Glostrup er netop denne Renault den mest leasede varebil i første halvår. Administrerende direktør i First Lease, Johnny Nederskov Nielsen afviser, at interessen for Renault skyldes en særlig indsats fra producenten, men fastslår, at det ikke er nogen tilfældighed, at leasingselskaberne har bestemte modeller længst fremme i salgslokalet.

Læs også: Kør grønt – og spar tyve procent på brændstof

”Producenterne har stor indflydelse på markedet og kan rykke rigtig mange biler, hvis de ændrer en pris eller bruger en gratis serviceaftale som lokkemiddel. Ingen kan nu om dage sælge biler uden en kampagne”, siger Johnny Nederskov Nielsen.

To tredjedele af nye varevogne på de danske landeveje kommer fra leasingselskaberne, der i en årrække har domineret markedet i kraft af god service og attraktive priser. Ved at lease bilen slipper man for at binde kapital og får en fast og forudsigelig regning hver måned i stedet for at risikere uforudsete udgifter og værditab.

<p>”Leasingselskaberne tilbyder typisk en lille spiseseddel over, hvad man kan få” </p>

Niklas Jung Jørgensen, biløkonom

Rabatter til leasingselskaber
De store mænger af biler giver leasingselskaberne en indkøbsmuskel med kraft til at presse priserne i bund, men sortimentet forbliver smalt. I stedet for det fulde program, må kunderne nøjes med et mindre antal modeller, som leasingselskaberne stiller til rådighed. Det begrænser kundernes mulighed for at vælge netop den model, der passer dem bedst. Årets Biløkonom, Niklas Jung Jørgensen, påpeger, at leasingkunder mister friheden til at vælge fra et fuldt sortiment:

”Leasingselskaberne tilbyder typisk en lille spiseseddel over, hvad man kan få,” siger Niklas Jung Jørgensen.

Han ser kunderne strømme gennem bilforhandlernes showroom på vej til leasingselskabernes lave priser. De vil hellere lease end have det frie valg hos forhandlerne.

”De store leasingselskaber er så store, at de får en helt anden pris fra importørerne end forhandlerne,” siger Niklas Jung Jørgensen.

FAKTABOKS: Faldgruber og finesser ved leasing
En leasingaftale giver ro og tryghed til at arbejde med andet end biler.  Der er dog uheldige valg, man skal undgå, når man indgår en leasingkontrakt. Fordelen ved en finansiel leasing er størst, hvis man vil tage risiko for bilskader, mens den operationelle er for dem, der helst går med økonomisk livrem og seler.

Læs også: Godt kørende med it i servicevognen

”Mishandler medarbejderne deres biler, skal man ikke lease finansielt, for så har man selv risikoen og skal betale værkstedsregninger og står med værditabet ved bilens dårlige stand ved slutningen af leasingperioden,” siger Johnny Nederskov Nielsen, administrerende direktør i First Lease.

Den finansielle leasing har dog den fordel, at man kan få leasingselskabet til at betale for de hylder man monterer inde i varebilen – hvis man husker at aftale det med selskabet, før man skriver under.  Specialmonterede hylder er dyre og finansieringen sparer her og nu-udgiften. Til gengæld skal man vinke farvel til både bil og hylder, når leasingperioden er overstået.

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Inspectly ApS

Sponseret

Tør du tage ansvar?

21.02.2025Installator.dk

Nulemissions-byggeri i fokus på konference

20.02.2025Installator.dk

Ladeoperatør ansætter ny topchef

20.02.2025Georg Fischer

Sponseret

GF introducerer 15 års kvalitetsgaranti for MULTI/JOINT® 3000 Plus

20.02.2025Installator.dk

Nye anbefalinger indskrænker mulighederne for grøn markedsføring

19.02.2025Installator.dk

InstallatørGruppen fortsætter opkøbene – snart også i Schweiz

19.02.2025Installator.dk

Uddannelsesreform roses fra begge sider

18.02.2025Installator.dk

Erfarne faglærte skal fastholde erhvervsskoleelever

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding