Boligjobordning

Branchen

Tekniq: Boligjobordning skal både have grønt og sort fokus

En boligjobordning, der også omfatter fradrag for både arbejdsløn og materialer i forbindelse med håndværksarbejde, er en nødvendighed for at støtte den grønne omstilling og reducere det sorte arbejde, vurderer Tekniq.

Branchen

Ændret boligjobordning splitter Installatørpanelet

En ændring af boligjobordningen vil især ramme de små installatørvirksomheder, der sælger til private, mener månedens installtørpanel. Der er dog delte meninger om, hvorvidt tiden er inde til at fjerne fradraget på de grønne installationer.

Branchen

Flertal klar til at forlænge boligjobordningen

Selvom Liberal Alliance er modstander af boligjobordningen, har partiet nu valgt at stemme med regeringen, hvis den beslutter sig for at forlænge ordningen efter årsskiftet.

Energi

Støttepartier trækker tæppet væk under håndværkerfradraget

SF og Alternativet dropper deres støtte til en videreførelse af håndværkerfradraget, og LA er stadig imod. Fundamentet under Løkkes boost til byggesektoren slår efterhånden alvorlige revner.

Branchen

Skat kontrollerer ikke snyd med håndværkerfradraget

Skat har ikke kontrolleret, om virksomheder og borgere snyder med håndværkerfradraget siden 2012. Vi må prioritere vores ressourcer, lyder det fra den pressede instans.

Branchen

Tekniq: BoligJobordning bør også omfatte materialer

Regeringen har forhandlet en bred aftale på plads om den nye BoligJobordning. Men effekten af den grønne ordning vil være større, hvis fradraget også omfatter materialer, mener Tekniq.

Byggeri

Solar: Byggebranchen er ikke ramt af vækst

Solars topchef mener ikke, at opsvinget i Danmark rammer byggebranchen. Han trækker på skuldrene af vækstprognoserne og peger på stilstand i ordrebøgerne.

Branchen

Manglende håndværkerfradrag rammer omsætningen

Fire ud af ti el- og VVS-virksomheders omsætning blev i januar ramt af, at BoligJobordningen forsvandt. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq.

Branchen

Finanslov dræber håndværkerfradraget endegyldigt

Den nye finanslov betyder, at det omdiskuterede håndværkerfradrag endegyldigt er lagt i graven. Erhvervsorganisationer gruer for konsekvenserne.

Afskaffet håndværkerfradrag koster dyrt

Håndværkerfradraget vil give bagslag for el- og VVS-installatørerne, hvis støtteordningen forsvinder til nytår. Efter en travl slutfase kan virksomhederne nemlig se frem til faldende ordreindgang og fyringer, vurderer Tekniq.

Branchen

Markant flertal vil bevare håndværkerfradraget

Det bliver imod et markant flertal af danskerne, hvis regeringen beslutter sig for at afskaffe håndværkerfradraget, viser ny meningsmåling.

Branchen

Tekniq: Boligjobordning skal gøre det attraktivt at investere i en grønnere bolig

En fremtidig boligjobordning kan ende med at koncentrere sig om serviceydelser i stedet for grønne installationer. Men det er vigtigt ikke at glemme at gøre det økonomisk attraktivt at investere i grønne energiløsninger til boligen, mener Tekniq.

Branchen

Tekniq: Boligejerne har brug for en økonomisk gulerod

Skal de danske boligejere fortsætte med at energieffektivisere deres huse, er der brug for en økonomisk gulerod. Derfor opfordrer Tekniq partierne til at finde på andre alternativer, hvis de fastholder at stoppe ordningen ved årets udgang.

Branchen

Tekniq: Gør BoligJobordningen permanent

Der er fortsat brug for et økonomisk tilskud, hvis boligejerne skal blive ved med at investere i energieffektivisering og vedvarende energiløsninger. Det mener Tekniq, som opfordrer politikerne til at finde en permanent tilskudsordning, når BoligJobordningen udløber ved udgangen af 2017.

Branchen

Håndværkerfradraget er ikke med i regeringens 2025-plan

Det meget omdiskuterede håndværkerfradrag er udeladt i 2025-planen, som regeringen har fremlagt. Hvad, der skal ske efter 2017, er derfor uvist.

Branchen

Finansministeren vil udvide håndværkerfradraget

Finansminister Claus Hjort Fredriksen ønsker at udvide den nuværende BoligJobordning. Han fremhæver Sveriges gode erfaringer med et langt højere fradrag end det danske.

Branchen

Tekniq vil have genindført bolig-jobordning

Tekniq er lodret uenig med Skatteministeriet, efter en ny rapport er udkommet om bolig-jobordningen. Skatteministeren giver en genindførsel tommelen nedad, mens Tekniq er positiv.

Branchen

Venstres valgløfte: Håndværkerfradraget skal genindføres med tilbagevirkende kraft

Håndværkerfradraget vil blive genindført med tilbagevirkende kraft, hvis Venstre får regeringsmagten ved det kommende folketingsvalg.

Byggeri

Tyskland beholder håndværkerfradraget

Håndværkere og private i Tyskland kan fortsat drage fordele af det tyske håndværkerfradrag, der, modsat det danske fradrag, har fået lov at blive.

Sådan kommer du i gang med Boligjob-ordningen

El- og vvs-installatører står i kø for at sætte gang i arbejdet hos private kunder efter weekendens aftale om en vækstplan for dansk erhvervsliv. En boligjob-ordning giver fradrag for arbejdsløn på op til 15.000 kroner.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere