Bosch-app skal gøre installatørens hverdag lettere
Bosch vil minimere spildtid og papirarbejde, så håndværkere bliver mere effektive. Derfor har el-værktøjsgiganten lanceret en smartphoneapp til de professionelle, der hjælper med at optimere arbejdet både før og efter hullerne er boret.
Bosch vil gerne hjælpe håndværkere med at planlægge arbejdet bedre og blive mere effektive. Den tyske storproducent af elektrisk håndværktøj til professionelle har derfor taget bestik af, at håndværkerne ifølge Boschs egne kundeundersøgelser typisk har værktøjet i hånden omkring to timer hver arbejdsdag. Resten af dagen går med planlægning, finde materialer, lede efter værktøj, dokumentere byggeprocessen med mere.
"Der er en masse forstyrrelser i det arbejde, man faktisk bliver betalt for at udføre. Den gennemsnitlige håndværker bruger kun 30 procent af sin tid på egentligt arbejde, mens resten går med planlægning, administration, rengøring og så videre", siger Ralph Dammertz, vicepræsident for professionelle værktøjer ved en Bosch-pressevisning i Frankfurt.
Hurtigere og stærkere
Der sker stadig tekniske forbedringer i de nye modeller af trådløst håndværktøj. Bosch praler af, at deres nye batterier oplader hurtigere, har mere kapacitet, og at værktøjerne kan køre i længere tid og under hårdere belastning uden at overophede. Værktøjet kan oplades trådløst, enten på værkstedet eller på vej ud til kunden via bilens cigarettænders 12 V-strømforsyning.
Ralph Dammertz mener ikke, at de tekniske forbedringer af værktøjet alene kan gøre arbejdsdagen mere effektiv for håndværkerne, fordi meget af arbejdet netop handler om planlægning og registrering. Bosch har derfor udviklet en smartphone-app, der kan holde styr på byggerapporter, foretage beregninger ved hjælp af telefonens foto-funktion og lokalisere værktøj, så mester og svend ikke skal spilde tiden med papirarbejde eller på at lede efter forsvundet værktøj.
Vi tror på, at det bliver teknologien, såsom værktøjsovervågning, der for alvor vil forbedre vores arbejdsliv i fremtiden", siger Ralph Dammertz.
<p>Vi tror på, at det bliver teknologien, såsom værktøjsovervågning, der for alvor vil forbedre vores arbejdsliv i fremtiden". </p>
Ralph Dammertz, vicepræsident hos Bosch
Overvågning af værktøj
Et eksempel på, hvordan teknologien kan gøre installatørens dagligdag lettere, er, at Bosch har sat en bluetooth-chip i sine nye værktøjsmodeller, så de kan spores via en smartphone. Det foregår ved, at chippen sender et signal ud i en radius af 30 meter, der kan opfanges af installatørens smartphone. Så ved han, om værktøjet befinder sig i varebilen eller om det ligger et sted på byggepladsen. Når værktøjet er lokaliseret, bliver installatøren guidet hen til placeringen via smartphonens GPS-funktion. Signalet bliver desuden sendt ind til kontoret, hvor mester kan se batteriniveauet, og om der er fejl på værktøjet.
"Vil digitalisering ændre vores kunders verden? Vi sælger el-værktøj, og man kan ikke bore et hul digitalt, men digitalisering har ændret vores øvrige liv, så svaret er helt klart, at digitalisering vil ændre den måde, vi arbejder på", siger Ralph Dammertz.
Læs også: Tryghed med på ferien: Hver fjerde bolig er tyverisikret
Ifølge Boschs egne undersøgelser bruger to tredjedele af virksomhedens kunder i dag smartphones på jobbet.