Schneider Electric i nyt partnerskab: Vil udvikle energieffektive bygninger

En række aktører vil fremtidssikre bygningers energiforbrug og indeklima via alliancen Active House, der nu får et nyt medlem i form af Schneider Electric.

En række danske og internationale aktører har dannet fælles front for at sætte energioptimering på tapetet gennem det globale netværk og kvalitetsmærke Active House. Adm. direktør hos Schneider Electric Danmark Helene Egebøl (tv) har netop indgået en aftale med generalsekretær for Active House Lone Feifer (th) om at blive en del af alliancen. PR-foto. .

Ifølge EU-Kommissionen står bygninger for ca. 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor er det ikke tilfældigt, at en række danske og internationale aktører sætter energioptimering på dagsordenen. Det sker gennem alliancen Active House, der arbejder for, at bygninger skal være sunde for både klimaet og indeklimaet.

Partnerne, der består af arkitekter, ingeniører, tænketanke, forskningsinstitutter og virksomheder, bidrager med hver deres ekspertise, men med en fælles agenda om at gøre bygninger bedre for både klimaet og for de mennesker, der bruger bygningerne. Og nu får Active House, der blev etableret i 2011, et nyt medlem, Schneider Electric, der netop har sat blæk på aftalen. 

Læs også: Lufttæpper forbedrer indeklima i vindmølleproduktion 

”Vi har brugt de første år på at etablere fundamentet for Active House, og nu skal vi for alvor ud og bruge netværket og skubbe til innovationen af bygninger,” siger Lone Feifer, generalsekretær i Active House.

Lone Feifer byder Schneider Electric velkommen, som hun mener spiller en hovedrolle med ekspertise og løsninger inden for energistyring af elektriciteten.

Mange overser indeklimaet
En af de debatter, Active House og Schneider Electric vil sætte skub i, er, at sunde bygninger både skal være gode for klimaet og for indeklimaet.

De seneste års stigende fokus på at optimere bygningers energiforbrug har ifølge alliancen nemlig betydet, at mange er kommet til at nedprioritere bygningers indeklima.
Det er et problem, fordi vi mennesker, ifølge tal fra EU-Kommisionen, bruger størstedelen af vores tid indendørs – faktisk op mod 90 procent i byområderne. Men op til 30 procent af bygningsmassen er ikke konstrueret til at give et sundt indeklima, fremgår det. 

”Det er relativt nemt at opsætte mål for energiforbrug og lave lovgivning på området. Det er straks vanskeligere at måle og veje komforten og trivslen i en bygning, som uundgåeligt har betydning for vores produktivitet og velvære,” siger Lone Feifer.

Læs også: Dansk Byggeri: Skolernes dårlige indeklima kalder på kommunal prioritering 

Derfor har Active House sat en udvikling og debat i gang med nogle aktører, der vil have indeklimaet med i ligningen omkring sunde bygninger.

”Active Houses mærkningsordning er med til at blåstemple de bygninger, der opfylder netop disse krav,” påpeger Lone Feifer. 

Læs mere om Active House-netværket her

-JJK

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

16.01.2025Genvex

Sponseret

Er dit ventilationsanlæg klar til vinteren?

10.01.2025Genvex

Sponseret

Filterskift i dit Genvex-anlæg – derfor er det vigtigt

02.01.2025Dimex

Sponseret

Løsninger til optimal indendørs luftkvalitet på ISH 2025

13.12.2024Installator.dk

Intelligente ventilatorer udløser stor AI-pris

12.12.2024Genvex

Sponseret

Vidste du, at de levende julelys faktisk ikke er så gode for indeklimaet?

04.12.2024Genvex

Sponseret

Vil du vide, hvordan moderne modulbyggeri foregår? Så se med her!

02.12.2024Installator.dk

Generationsskifte på vej i DP Ventilation A/S

27.11.2024Installator.dk

Få kommuner har øremærket penge til bedre indeklima

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle