02.05.2017  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Derfor skal du vælge døgnrytmelys

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et godt lys handler om mere end bare en tændt lampe. Døgnrytmelys kan skabe større arbejdsglæde og færre fejl.

Døgnrytmelys er LED-belysning, der efterligner den naturlige dagslys’ døgnrytme ved hjælp af et styringssystem som eksempelvis DALI. Det fås i temperaturer typisk fra 2700 til 6500 Kelvin. Det er muligt at kombinere flere LEDer i ét armatur, så belysningen kan skifte farvetemperatur alt efter brug eller tid på dagen – en funktion, der typisk kaldes Kelvin change eller turnable white.  

- Før var det komplekst. Hvis du skulle styre seks farver, havde du seks parametre, du skulle stille på. I dag er det muligt at samle alle parametre i én adresse, da vi har fået DALI DT8, hvor der ligger endnu mere information og colour control i, forklarer Torben Conradsen, belysningskonsulent hos Solar.  

Det siger folk om Solars døgnrytmelys

Projektledere, læger, plejehjem og sygeplejersker fortæller til Solar, at døgnrytmelys giver større velvære, og at de føler sig mere friske i løbet af dagen. Mange melder også tilbage, at det er rart at kunne vælge mellem mange forskellige farve- og niveauindstillinger til forskellige arbejdsopgaver og ekstra lys ved særligt krævende opgaver.

Hvorfor døgnrytmelys?

  • Forskning viser, at lys har stor betydning for vores søvn og vores tilfredshedsfølelse. Herunder også tilfredsheden med vores arbejdsmiljø.
  • Forskning viser, at lys med høj farvetemperatur øger den mentale aktivitet hos mennesker og forbedrer arbejdsindsatsen, mens varmt lys gør os afslappede. 
  • Lys hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin hos mennesker, og derfor er vi mere aktive om dagen end om natten.
  • For mennesker, der arbejder om natten, er døgnrytmelys en særlig gevinst. Lyset kan indstilles, så medarbejdere ikke producerer så meget søvnhormon, at de falder i søvn.
  • I lokaler, hvor der ikke kommer naturligt lys ind, kan døgnrytmelys have en positiv effekt på arbejdet.

Læs mere på: https://www.solar.dk/produkter-og-services/produkter/doegnrytmelys?utm_source=installator&utm_medium=artikel1&utm_campaign=intelligentlys

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark A/S, er en sourcing- og servicevirksomhed med fokus på kundens behov, inden for bl.a. el, vvs, ventilation, sikring og vedvarende energi. Solar er en af Danmarks førende og mest moderne virksomheder inden for sit felt. Solar Danmark har hovedkontor og centrallager på 45.000 m2 placeret i Vejen, samt 4 kompetencecentre og 10 servicecentre centralt placeret i Danmark. Solars høje…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere