Det betyder regeringens vækstpakke for installationsbranchen
Installatørorganisationen Tekniq ser flere lyspunkter i regeringens nye vækstpakke og peger på en række initiativer, der har direkte betydning for installationsbranchen.
Initiativer i vækstpakken, der har betydning for installationsbranchen.
- Gradvis nedsættelse af selskabsskatten fra 25 pct. til 22 procent
- Genindførelse af BoligJobordningen i 2013 og 2014
- Der frigives yderligere fire milliarder kroner fra Landsbyggefonden til renovering af almene boliger
Virksomhedernes produktionsrelaterede afgifter på energi mv. sænkes på:
- Afgiftslempelser på procesenergi, der blev aftalt i energiaftalen fra maj 2012, fremrykkes, så virksomhederne allerede i 2014 opnår den fulde lempelse
- Virksomhedernes betaling af energispareafgiften (CO2-afgift) på elektricitet afskaffes, så produktionsomkostningerne nedbringes
- Virksomhedernes betaling af eldistributionsbidraget bortfalder, så produktionsomkostninger og administrative omkostninger ved betaling af eldistributionsbidraget nedbringes.
Der er flere fordele i Regeringens nye vækstpakke, der blev fremlagt 26. februar med det formål at skabe flere job og bedre vilkår for virksomheder.
Både tiltag som BoligJobordningen, der fokuserer på akut jobskabelse og mere langsigtede initiativer som sænkning af selskabsskatten er med til at skabe gunstige forhold for virksomheder. Det mener Installatørernes organisation, Tekniq.
Læs også: Vækst i energirenovering
Det er helt afgørende, at konkurrenceevnepakken både har et kort og et langt sigte. Derfor er det meget positivt, at der er tiltag, som sikrer fornuftige rammebetingelser for virksomhederne generelt. Det er tiltrængt, fordi virksomhederne har været tynget af et stigende omkostningspres, som har gjort det sværere at drive virksomhed. Herudover har vi et akut behov for at skabe jobs, og derfor kan vi kun være tilfredse med, at det behov også bliver tilgodeset i konkurrenceevnepakken, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.
Mindre energi
Der er dog punkter i vækstpakken, der ikke lever op til forventningerne hos installatørorganisationen.
For eksempel er det ifølge Tekniq kritisabelt, at der ikke er mere fokus på energirenovering i fradragsordningen.
Læs også: Ny vækstmodel skal styrke mindre virksomheder
Det ville dog have været optimalt, hvis regeringen havde valgt at målrette fradragsordningen mod energirenovering og sætte beløbet op til 50.000 kroner, for det ville mindske dødvægtstabet og holde markedet for energirenovering og den grønne omstilling generelt på sporet, slutter Niels Jørgen Hansen.
I konkurrenceevnepakken er der herudover afsat fire milliarder til renovering af almennyttige boliger, der forventes at skabe yderligere beskæftigelse for installatører.
-KK
Download pdf-filen og læs hele vækstpakken.