31.07.2017  |  EL  |  Branchen

El-branchens arbejdsmiljø ligger en anelse over gennemsnittet

Målt på gennemsnittet af smileys fra Arbejdstilsynet klarer de danske el-arbejdspladser sig en smule bedre end gennemsnittet.

Der er lidt flere af de glade smileyer og lidt færre af de dårlige på de danske el-arbejdspladser.

Sådan ser den øjeblikkelige arbejdsmiljøsituation ud for området "el-installation", når den måles på tildelingen af smileys fra Arbejdstilsynet, skriver def.dk.

Hos Arbejdstilsynet opererer man med fire kategorier af smileys: Krone, grøn, gul og rød.

I den førstnævnte kategori har virksomheden et arbejdsmiljøcertifikat og har samtidig gjort en ekstraordinær indsats for arbejdsmiljøet, og i den grønne har Arbejdstilsynet ikke fundet noget at komme efter.

Læs også: Færre installationsvirksomheder går konkurs

I den anden ende af skalaen finder man den gule kategori, der betyder, at en virksomhed har fået et strakspåbud, et påbud eller et påbud med frist, og i den røde kategori er der faldet et forbud og/eller et påbud om at få rådgivning.

Bedre end gennemsnittet
Selvom Arbejdstilsynet arbejder med forskellige branchegrupper, er det overvejende de ansatte i ’el-installation’, der klarer sig bedst, skriver def.dk.

Måler man ud fra tildelte smileys, klarer gruppen sig således en smule bedre end gennemsnittet.

I øjeblikket optræder der i alt 87.855 virksomheder i Arbejdstilsynets ’smiley-register’, hvoraf 1.224 (1,4 procent) er fra el-installationen.

Virksomheder, der er udstyret med en gul eller en rød smiley, vil blive vist i mindst et halvt år på Arbejdstilsynets hjemmeside, skriver def.dk.

Læs også: Markedsanalyse: Stigende vækst i installationsbranchen

Generelt har 3.823 (4,4 procent) af alle optrædende virksomheder fået en krone-smiley, og hos de danske el-virksomheder er 65 (5,3 procent) blevet tildelt en sådan.

Et fåtal af røde smileys
Mere gennemsnitligt ser det ud med de grønne smileys. Her er der generelt 78.886 (89,8 procent) af denne type, og hos el-installation har 1.091 (88,3 procent) af virksomhederne fået tildelt den grønne smiley, skriver def.dk.

I den anden ende af skalaen er antallet af virksomheder med gule smileys generelt 4.602 (5,2 procent), hvor tallet for el-området er på 71 (5,8 procent).

Kigger man imidlertid på de røde smileys, er der kun uddelt 544 (0,6 procent) af disse, hvor el-installationen er blevet tildelt fem (0,4 procent).

Hos størstedelen af de virksomheder, der er blevet tildelt en rød smiley, har Arbejdstilsynet dog konstateret, at ordrerne er blevet efterkommet.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere