03.11.2015  |  EL  |  Branchen

Elektrikeruddannelsen storhitter blandt elever

Elektrikeruddannelsen er med sine 831 nye elever rykket frem som den næstmest populære erhvervsuddannelse.

Efter sommerferien startede 831 elever på den nye elektrikeruddannelses grundforløb. Dermed er elektrikeruddannelsen rykket frem som den næstmest populære af de 104 erhvervsuddannelser efter erhvervsuddannelsesreformen og overgås nu kun af detailhandel.

Det viser tal fra Danske Erhvervsskoler.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Flere lærepladser til el- og VVS-lærlinge

Og det glæder underdirektør Tina Voldby fra brancheorganisationen Tekniq, der ellers havde frygtet, at reformens skærpede adgangskrav ville have en negativ indvirkning på optagelsen.

”Vi frygtede, at færre havde fundet vej til erhvervsuddannelserne, herunder elektrikeruddannelsen. Det ser ikke ud til at være tilfældet. Det er glædeligt, for branchen er i vækst og har brug for mange, dygtige lærlinge”, siger Tina Voldby.

Læs også: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Samtidig påpeger hun reformens positive indflydelse på frafaldet:

”Adgangskravet om karakteren 2 i matematik og dansk har virket. Det kan vi se på, at frafaldet på elektrikeruddannelsen nu er helt i bund med blot to procent, som forlader uddannelsen. De unge, der er optaget i august, er parate, afklarede og motiverede. Det viser, at de har de faglige forudsætninger for at gennemføre den cirka fire år lange uddannelse”, siger Tina Voldby. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere