30.05.2017  |  EL  |  El-materiel

Elinstallatører skal fremover registrere batterier

Fra den 1. juni skal netselskaberne vide, hvor der kobles batterier på elnettet. Derfor har de danske elinstallatører fået til opgave at registrere batterier i fremtiden.

Antallet af batterier koblet på det danske elnet stiger, men ingen har overblik over, hvor batterierne står, hvor store de er, og hvilken effekt de repræsenterer.

Derfor har Fællesregulativet indført en opdatering, der fra den 1. juni forpligter elinstallatørerne til at registrere anlæggene:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Batterierne rykker i forbindelse med solcelleanlæg og elbiler, og det kan få stor betydning for dimensionering og styring af de lokale elnet”, siger Louise Carina Jensen, der er civilingeniør hos Dansk Energi, til Dansk Energi.

Læs også: Deltidsuddannelser til elinstallatører breder sig i Sydjylland

Ud over fysikkens love skal alle elinstallatører følge reglerne i Stærkstrømsbekendtgørelsen og Fællesregulativet, hvor sidstnævnte senest blev opdateret i 2014.

Flere batterier leverer til elnettet
Indtil for nylig har batterier primært tappet strøm fra elnettet, men nu begynder stadig flere batterier opsat i forbindelse med solcelleanlæg og batterier i elektriske køretøjer at levere el til nettet, hvorfor den vigtigste nyskabelse i ”Fællesregulativet 2017. Tilslutning af elektriske installationer og brugsgenstande” handler om dette, skriver Dansk Energi.

At strømmen kan løbe begge veje er et ekstra argument for, at autoriserede elinstallatører skal have styr på, hvor batterierne er.

Læs også: Fejl på eltavle skyld i elinstallatørs alvorlige forbrændinger

Med Fællesregulativet 2017 skal autoriserede elinstallatører skrive nye, nettilsluttede batterianlæg ind i online-redskabet Installationsblanketten eller Radius Elnets pendant. Herfra vil informationerne flyde videre til elnetselskaberne.

Bag Fællesregulativet står elnetselskaberne Radius, HEF Net/EnergiMidt Net, SEAS-NVE Elnet, Energi Fyn Net, Syd Energi Net og Dansk Energi.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere