Energiforbrug

Branchen

Undersøgelse: Ambitiøs energirenovering giver bedre boliger

Nedbringelse af energiforbruget, bedre indeklima og lavere vedligeholdelsesomkostninger er nogle af de fordele, der er ved at gennemføre en ambitiøs energirenovering, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.

Energi

Varmeregningen afhænger af boligens alder

Bor man i en almen bolig fra før 1945, bruger man ifølge Dansk Byggeri mere end dobbelt så meget varme per kvadratmeter, som hvis man havde boet i en nyere bygning. Energirenovering kan ofte skære 30 procent af varme- og elregningen.

Belysning

Coop igangsætter stort LED-projekt

Inden udgangen af 2018 vil man hos supermarkedskæden Coop udskifte intet mindre end 500.000 pærer og lysstofrør i 1.200 butikker i Danmark.

Intelligente installationer

Indspark: Brugeradfærd styrer fremtidens intelligente bygninger

Stort potentiale for installatører i udskiftning af pumper

Cirkulationspumper bruger meget energi, og udskiftning af dem kan være en rigtig god forretning, både økonomisk og for de grønne regnskaber. Det er ikke usædvanligt, at en ny pumpe i forhold til en gammel kan spare 75 procent på energiforbruget, og selv pumper, der blot er tre til fem år gamle, kan det ofte svare sig at udskifte.

Virksomhedsdrift

Danfoss vil halvere sit energiforbrug

I 2030 vil Danfoss bruge 50 procent mindre energi på at drive forretningen, end koncernen gjorde i 2007.

Energi

Siemens energirenoverer RUC

Roskilde Universitet kan spare 22 procent af sit energiforbrug, når Siemens har energirenoveret universitetet. I kroner og øre beløber besparelsen på el og varme sig til fem millioner årligt.

Indspark: Nu skal der for alvor skub i energi-effektiviseringerne

Bedre indeklima med lavere energiforbrug

Med kvalitetsprodukter kan man skære ti procent af energiforbruget og samtidig sikre et bedre indeklima, men de mange billige løsninger på markedet frister flere kunder.

Ny app hjælper med at holde forbruget nede

ista Danmark har netop lanceret en app, der gør det let for den energibevidste beboer løbende at følge og holde forbruget nede.

Branchen

Lemvigh-Müller leverer solceller til Grønlands første hybridanlæg

Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har hjulpet med beregninger, dimensionering og levering af solceller til Grønlands første hybridanlæg, der har til formål at sikre mere bæredygtig energi i et arktisk klima.

Branchen

Danfoss går med i FN-initiativ for at løse verdens køleudfordringer

Som den eneste industrivirksomhed er Danfoss repræsenteret i organisationen Sustainable Energy for All's panel Cooling for All, der har til formål at gøre bæredygtig køling tilgængelig verden over.

Energi

Energistyring skal hjælpe madgigant til store besparelser

Hos HK Scan fandt man det bøvlet at skulle foretage den månedlige energirapportering manuelt. Derfor har man nu valgt at implementere energistyringssoftware fra Schneider Electric.

Arbejdsredskaber

Nyhed: PowerTag - verdens mindste trådløse energimåler

Vi er stolte over at lancere PowerTag - en smart trådløs enhed til dine automatsikringer, som både forbedrer vedligeholdelse og sikrer energieffektivitet.

Indhold fra partner

Energi

Energiforbruget i bygninger skal udnyttes bedre

Bygninger er centrale for den grønne omstilling og skal i højere grad tænkes ind i energipolitikken, konkluderer ny forskning. Dansk Byggeri vil have politikerne til at udnytte bygningernes potentiale.

Energi

Solpanelsfacade dækker halvdelen af strømforbruget på ny skole

Copenhagen International School i Københavns Nordhavn får dækket halvdelen af sit energiforbrug gennem solcellepaneler, der integreres i facaden.

Energi

Verdo sikrer store energibesparelser

Proteinproducenten BHJ har med hjælp fra Verdo Energirådgivning øget produktionen betydeligt. Samtidig forventer virksomheden at reducere energiforbruget med over en million kilowatt-timer.

På Lolland-Falster netværker de om energioptimering

Et nyt netværk for energioptimering har set dagens lys på Lolland-Falster. E-OP Energioptimering, som netværket hedder, er iværksat af lokale håndværkere og fokuserer på energibesparelsespotentiale for både kunder og virksomheder.

Morsø lancerer ny svanemærket pilleovn

Morsø udvider sit klassiske brændeovnssortiment med pilleovnen Morsø P30, der ifølge virksomheden er den første svanemærkede pilleovn på markedet i Danmark.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere