Få mere ud af flådestyring

Nøgletal fra den daglige brug af servicebiler kan vise vej til kørselsoptimering, da den elektroniske kørebog ifølge flådestyringsleverandøren Ecofleet gemmer på en guldgrube af viden.

Hos flådestyringsleverandøren Ecofleet arbejder man på at skabe merværdi ud af de informationer, der er opsamlet i systemet, så brugerne kan optimere brugen af deres køretøjer, fortæller direktør Robert Holm. Foto: Ecofleet. .

Der er flere muligheder med flådestyring, som virksomheder overser, ifølge det svenske analysefirma Berg Insight. Det betyder, at virksomhederne overser besparelser på deres omkostninger og tidsforbrug.

"Virksomhederne er ikke kommet så langt med big data, hvor de for eksempel kan bruge informationerne om køreadfærd til at uddanne medarbejderne til energibesparende kørsel", siger Johan Fagerberg, analytiker ved Berg Insight.

Læs også: Sikker dokumentation med flådestyring

De bekræfter administrerende direktør Robert Holm fra Ecofleet, der udvikler løsninger til flådestyring. Han mener, at fremtiden for flådestyring er integration til økonomisystemer og planlægningsværktøjer, og han håber, at brugerne af flådestyring ser sig lidt om i systemets muligheder i stedet for kun at anvende det til at skabe et øjebliksbillede og en historisk logning.

En af de tidsbesparende features er ruteplanlægningen, der kan beregne den hurtigste rute for alle servicebilerne, så de kan nå ud til kundernes adresser på kortest mulig tid.

<p>"Vores arbejde ligger i at simplificere systemet for brugerne og skabe merværdi ud af de informationer, der er opsamlet i systemet".</p>

Robert Holm, administrerende direktør fra Ecofleet.

"Vores arbejde ligger i at simplificere systemet for brugerne og skabe merværdi ud af de informationer, der er opsamlet i systemet, så brugerne kan optimere brugen af deres køretøjer. Systemets fokus er på at konvertere informationer til værdi, så der er rigtig mange features i et flådestyringssystem, hvor man får øget værdi", siger Robert Holm.

Læs også: Firmabil: lease, leje eller købe?

Han nævner flådestyringens udregning af nøgletal om brug af bilen. Logningen kan give en udregning af, hvor mange timer, hver enkelt og alle servicebiler bruger på at køre til og fra opgaverne.

"Vi præsenterede en virksomhed for det faktum, at deres medarbejdere lod bilmotoren køre i tomgang i timevis, når de var ude på en opgave. Det gjorde de for at holde bilen varm. Det betød, at virksomheden brændte formuer af i diesel i stedet for at sætte et oliefyr i bilen. Brugerne sidder på en guldgrube af informationer, som de ikke bruger. Vi har oplevet virksomheder, der sidder måbende, når de indser, at der er noget, de skal have styr på i deres forretning," fortæller Robert Holm.

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Populære LED lysskinne i nye udgaver med lav blænde

03.04.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nyt samarbejde skal accelerere CO2-venlige løsninger i Danmarks el-infrastruktur

03.04.2025Installator.dk

Regeringen klar med indgreb mod brodne kar blandt elselskaberne

02.04.2025Alcadon ApS

Sponseret

[EKSTRA BONUS] Gør et kup – og få et påskeæg med i købet!

01.04.2025Alcadon ApS

Sponseret

LIVE FRA LAGERET: Se hvad Alcadon sendte ud en solskinsformiddag i april

01.04.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Filtrerede RJ45 jackstik

30.03.2025Alcadon ApS

Sponseret

[SE VIDEOEN] Hvad er "The Enoc Way"?

28.03.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opdateret grundbelysning i børnehave

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup