Flere unge søger ind på de tekniske uddannelser
Flere unge viser stigende interesse for de tekniske uddannelser, og det er noget, der gavner det stigende behov for arbejdskraft, mener Dansk Industri.
Natten til den 28. juli fik flere tusinde danskere besked om, hvorvidt de var blevet optaget på deres drømmestudie.
Og flere af henvendelserne end tidligere har tilsyneladende handlet om de tekniske uddannelser, skriver DR.
Således er optaget på landets erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser inden for det tekniske område steget med tre procent sammenlignet med 2016.
Læs også: Høj tilfredshed med ny elektrikeruddannelse
Gode karrieremuligheder
Et af de steder, der kan mærke en stigende interesse, er Københavns Erhvervsakademi (KEA). Her har man i år øget optaget på de tekniske uddannelser med 12 procent:
”Ansøgerne har simpelthen opdaget, at der er nogle fantastiske karrieremuligheder i produktionsdanmark med nogle spændende og vellønnede jobs”, siger Jette Mølholm, der er programchef hos KEA, til DR.
På KEA blev der sidste år optaget 428 på uddannelser som automationsteknolog, el-installatør og produktionsteknolog, og i år er tallet steget til 479.
Selvom det ikke umiddelbart lyder om en stor stigning, skal det imidlertid ses som et tegn på, at de unge har fået øjnene op for de tekniske uddannelser – og det er vigtigt, mener Jette Mølholm:
”Vi står over for et kæmpe potentiale i Danmark, og det kæmpe potentiale forudsætter, at der er nogle dygtige profiler indenfor de tekniske områder. For der er et enormt behov for arbejdskraft”, siger hun til DR.
Læs også: Tekniq: Mangel på elever på VVS-energiuddannelse
Flere studerende mindsker behov for arbejdskraft
Hos Dansk Industri er man også glade for, at flere unge vælger at søge ind på de tekniske uddannelser:
”Vi har set et stigende behov for arbejdskraft i en længere periode, og vi har ventet på, at de unge ville begynde at søge mod de tekniske uddannelser”, siger Michael Boas, der er chefkonsulent, til DR.
Og produktionen og væksten i Danmark er afhængig af de unges studievalg, mener både Jette Mølholm og Michael Boas:
”Det er klart, det er et alvorligt problem, hvis vi ikke har uddannet den arbejdskraft, vi har brug for. Specielt fordi vi får svært ved at gribe væksten og opnå det potentiale, vi har inden for eksport”, siger Michael Boas og fortsætter:
”Så ender vi med at skulle sende arbejdskraft ud af landet eller på anden måde tiltrække arbejdskraft til landet”.
- EL