God smag på Nimb
En rundtur i Nimbs nye køkkener er en gennemgang af, hvad Venti kan levere af professionelle emhætter til storkøkkener.
Det restaurerede Nimb i Tivoli har fem køkkener og emhætterne er skræddersyet til det enkelte køkkens behov. Alle er de brugervenlige, effektive og så flotte i designet, at de tør præsentere sig for gæsterne i de åbne køkkener.
Emhætterne er nemme at skille ad og gøre rene, og det er en fordel at det fungerer så enkelt, siger køkkenchef Thomas Hermann. Der er tryk på i køkkenet på restaurant Herman, hvor køkkenchefen og hans medarbejdere gør klar til middagsgæsterne, der om kort tid strømmer ind på den fashionable og stjernebestøvede restaurant.
I kælderen råder souschef Thomas Kofod over ti kokke plus elever og assistenter. Det er her maden bliver gjort parat før det færdiggøres i restauranten ovenpå. Også han er godt tilfreds med omgivelserne og nævner at det især er bedre end emhætter med planfiltre, og at Jeven emhætterne letter rengøringsarbejdet. I stedet for traditionelle planfiltre anvender Jeven patenterede cyklonfiltre, hvis opfangningseffektivitet er testet og dokumenteret af Teknologisk Institut i Sverige.
I stueetagen på restaurant Nimb kan gæsterne få en førstehåndsoplevelse af kokkene i aktion. Med udsigt over Tivoli gør kokkene Kasper Rasmussen og Jon Oppermann klar til et par hektiske timer under emhætterne i ét af restaurantens tre åbne køkkener.
Alle emhætterne har indblæsningsarmaturer i siderne, der er demonter- og justerbare. I de åbne køkkener er emhætterne desuden leveret med UV luftrensning.
I stueetagen med udsigt mod hovedbanegården har Løgismose indrettet en mondæn grillbar. Her koster en hotdog 49 kroner. Til gengæld er pølsen fra slagter Ålbæk. Remouladen er rørt med Carl Johan svampe. Løgene stegt i andefedt og rosmarin alt sammen i friskbagt brød. Velbekomme.