11.08.2017  |  VVS  |  Sanitet

Grundfos og Krüger Aquacare fælles om vandløsning mod legionærsyge

Grundfos og Krüger Aquacare har slået deres ekspertise sammen om en løsning, der skal sikre mod smitte af den alvorlige legionellalungebetændelse.

Grundfos har slået sig sammen med partneren Krüger Aquacare om en billig og effektiv vandløsning, der skal hjælpe plejehjem, hospitaler, hoteller mv. med at sikre mod smitte af legionallebakterier, der fører til den alvorlige lungebetændelse legionærsyge.

Legionærsyge rammer hvert år mellem 100 og 150 personer i Danmark, dog har tallet de seneste år været stigende og højere end normalt. Sygdommen rammer primært ældre og svækkede personer og skyldes kontakt med legionellabakterier – en bakterie som trives bedst i stillestående, varmt vand og smitter ved, at en person indånder støvdråber af det forurenede vand. Det kan eksempelvis være i brusebadet eller via et klimaanlæg.

For at beskytte mod den alvorlige lungebetændelse har Grundfos udviklet vandsystemet Oxiperm Pro, som Krüger Aquacare forhandler for vand- og pumpekoncernen i Danmark. Systemet har indbyggede doseringspumper, der tilsætter vandet små og præcise mængder klordioxid, hvilket holder vandet fri for legionellabakterien.

”Hos Grundfos har vi naturligvis et indgående kendskab til vores produkt Oxiperm Pro. Men Krüger Aquacares folk er eksperter i vandbehandling og ved derfor mere om, hvor risikoen for legionella er størst, og hvordan bakterierne bedst bekæmpes. Så når vi kombinerer vores ekspertiser, kan vi meget bedre hjælpe vores kunder og spotte de vandsystemer, hvor en Oxiperm Pro-løsning kan gøre gavn”, siger Grundfos’ seniorsalgsingeniør, Søren Nickel Christensen.

Læs også: Elever i Jelling får bedre luft i klasselokalerne

Eskild Beiter, afdelingschef for salg og teknik hos Krüger Aquacare, understreger, at virksomheden har valgt at sælge Grundfos’ løsning, fordi den, i hans optik, er den bedste til formålet:  

”Oxiperm Pro tilsætter klordioxid til vandet, hvilket er det mest effektive stof til at fjerne den biofilm, legionellabakterierne lever i. Og modsat andre anlæg, så blandes klordioxiden i et forkammer, og det sikrer, at blandingsforholdet er korrekt. Samtidig er Oxiperm Pro fleksibel i forhold til doseringspunkter, da klordioxid kan indsprøjtes i vandsystemet, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Det sikrer en konstant koncentration af klordioxid både før og efter varmtvandsbeholderen. Sluttelig er den billig i drift – bl.a. fordi udgifterne til kemi er lavere end konkurrenternes”, siger han.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere