Grundfos Pumpeskole sikrer stort udbytte af ny teknologi

Undervisningen på Grundfos Pumpeskole udvikler sig efter de ønsker og behov, som rådgivere, installatører og andre fagfolk har.

På Grundfos Pumpeskole kombineres teori og praktisk arbejde på værkstedet. Foto: Grundfos..

På Grundfos Pumpeskole kan rådgivere og håndværkere deltage i én dags intensiv undervisning, der kombinerer teori og praktisk arbejde på værkstedet. Undervisningen tager højde for de ønsker og behov, som de deltagende har. Det betyder, at der i disse år er særligt fokus på de muligheder, som eksempelvis pumpestyring via smartphones giver.

Læs også: Grundfos-chef vil spare milliarder

Og det er en god idé at lægge vejen forbi Grundfos Pumpeskole, mener installatør Martin Bred, indehaver af Bred VVS i Kruså og Gråsten VVS.

”Jeg lærte virkelig noget nyt. Det var et aktuelt problem med indregulering af de nye MAGNA3-pumper, der fik mig og en af mine montører på skolebænken. De gamle modeller kunne sættes op efter enten proportionaltryk, konstanttryk eller autoadapt, men i de nye modeller kan man indstille en masse parametre inde i pumpen, og det kan gøres via smartphones”, fortæller den sønderjyske VVS-installatør og fortsætter:

”I det aktuelle tilfælde fik jeg hjælp af en Grundfos-rådgiver, der på telefonen fortalte mig, hvad jeg skulle gøre. Det virkede, men det irriterede mig, at jeg egentlig ikke vidste, hvad det var, jeg havde gjort. Så da jeg kunne se, at servicekurset på Pumpeskolen havde emnet på programmet, meldte vi os til”.

Brugbar praktik
På tre forskellige stande i værkstedet på Grundfos Poul Due Jensen Akademi arbejder kursisterne i grupper af tre personer med forskellige måder at indregulere MAGNA3-pumpen på.

Foruden to andre gruppeopgaver med cirkulationspumper giver kurset indsigt i, hvordan en grundvands-pumpe er opbygget. Her skal deltagerne først skille pumpen ad og efterfølgende samle den igen.

”Det giver en god dialog, hvor rådgiverne kan øse ud af deres viden om funktion, mens vi andre kan supplere med erfaringerne fra dagligdagen”, siger Martin Bred, der nu føler sig så godt klædt på, at han for fremtiden nok vil lade grundvandspumper servicere på eget værksted i stedet for at sende dem til serviceafdelingen hos Grundfos.

Endnu mere undervisning
Også de øvrige servicemontører i Bred VVS og Gråsten VVS har fået gavn af Martin Breds deltagelse på kurset.

Læs også: Grundfos sælger mere – men tjener mindre

”Vi har lavet en intern undervisning, hvor vi har delt ud af vores nye viden. Og vi er allerede flittige brugere af de muligheder, som Grundfos GO giver os på tablets og smartphones”, lyder det fra indehaveren, der også har haft medarbejdere på kursus i vandindvinding på Grundfos Pumpeskole.

-SSM

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Danfoss Redan A/S

Sponseret

Besøg Redan på Salgsmesse 2025 hos Brødrene Kier

02.04.2025Oras Armatur A/S

Sponseret

Hvordan teknologi kan tilpasse vandhaner til, at opfylde brugernes behov.

02.04.2025Grohe A/S

Sponseret

Europæerne frygter vandmangel

31.03.2025Minimax Danmark

Sponseret

Minimax INNOVA - effektivt, hygiejnisk og holdbart

27.03.2025Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ny Operation Manager hos Redan

26.03.2025Installator.dk

VVS-eksperten lukker alle sine 27 butikker

24.03.2025Danfoss Redan A/S

Sponseret

Spar energi og få perfekt varmt vand med REDAN PTC2+P.

24.03.2025John Jensen VVS A/S

Sponseret

Endnu en stærk profil fejrer 15 år hos John Jensen VVS

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup