Håndværkerfradragets genindførelse får blandet modtagelse
V-regeringens brede aftale om at genindføre BoligJobordningen deler vandene. Dansk Byggeri glæder sig over aftalen, mens DI bekymrer sig om indsnævringen til grønne projekter.
Den nye V-regering har med støtte fra Dansk Folkeparti, Konservative, SF samt Alternativet lavet en aftale om at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft for hele 2015.
Læs også: Venstres valgløfte: Håndværkerfradraget skal genindføres med tilbagevirkende kraft
BoligJobordningen vil i første omgang genindføres som den så ud frem til årsskiftet, hvor den trådte ud af kraft. Men fra næste år skal ordningen indsnævres, så en del af den kun gør sig gældende for projekter af klima- eller energiforbedrende karakter. Og netop den indsnævring bekymrer Dansk Industri (DI), skriver dr.dk.
Det ser vi med bekymring på. Ikke fordi det er grønne projekter, men fordi jo snævrere ordningen bliver, jo større er risikoen for, at den bare materialiserer sig i højere lønninger, fordi der vil være mindre konkurrence om pengene, siger Jacob Bræstrup, skattepolitiske chef i DI.
Han mener, at der er en risiko for, at gevinsten for samfundet ikke kan opvejes af BoligJobordningens pris på cirka en milliard kroner om året.
Dansk Byggeri jubler
Hos Dansk Byggeri får ordningen en langt mere positiv velkomst.
Det er ikke bare godt for byggeriet, det er godt for hele Danmark, og vi glæder os over, at en meget bred forligskreds så hurtigt har realiseret Dansk Byggeris store ønske om en fortsættelse af ordningen, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri, til dr.dk.
Læs også: SF og V går til fælles kamp for håndværkerfradraget
Foruden den grønne profil i 2016 og 2017 vil ordningen også blive todelt, så man kan trække 6.000 kroner fra per person for serviceydelser per år og 12.000 kroner per person for håndværksydelser. Heraf er det de 12.000 kroner til håndværksydelser, der skal øremærkes til klima- og energiforbedringer.
-SSM