16.06.2016  |  EL  |  Energi

Klimarådet vil reducere elafgifter

Klimarådet anbefaler, at Danmark reviderer energiafgifterne. Det glæder Tekniq, der ser en omlægning som et helt nødvendigt skridt, hvis man vil nå i mål med den grønne omstilling.

Afgifterne på el skal tages op til revision. Sådan lyder den overordnede anbefaling fra Klimarådet, der for nylig fremlagde sin årlige rapport.

En af de specifikke anbefalinger i rapporten går på, at afgiften på el til opvarmning sættes ned med cirka 30 øre per kWh, og at det desuden sker hurtigst muligt. Formålet med at ændre i afgiftssystemet ville være at reducere omkostningerne på eksempelvis varmepumper baseret på ”grøn” strøm – altså løsninger, der både betaler sig miljømæssigt og samfundsøkonomisk.

Læs også: Uudnyttet overskudsvarme koster kassen

Udmeldingen glæder brancheorganisationen Tekniq, der netop lægger vægt på, at vi ikke må fordyre de løsninger, der gavner den grønne omstilling:

”Der er bestemt tale om et skridt i den rigtige retning. Det skal helt grundlæggende bedre kunne betale sig at omlægge til eldrevne varmepumper”, mener Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq. Han fortsætter:

”De høje afgifter på el bremser den grønne omstilling, og Klimarådets anbefaling er et vigtigt signal om, hvordan fremtidens energimarked i højere grad bør lempe og sidestille afgifterne på vedvarende energi og samtidig rette skatte- og afgiftstrykket mod de fossile brændsler, som vi ønsker at fortrænge”.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere