09.08.2017  |  EL  |  Belysning

LED-belysning i Københavns Lufthavn halverer energiforbruget

Københavns Lufthavn har de seneste år skiftet glødelamper ud med langtidsholdbare LED-moduler. Det betyder en bedre oplevelser for de mange rejsende og samtidig en reduktion i energiforbruget på mere end 50 procent.

Årets travleste rejsesæson er efterhånden ved at være overstået, blandt andre for Københavns Lufthavn Kastrup (CPH). For at kunne rumme de mange rejsende arbejder lufthavnen løbende på at opgradere og forbedre de omfattende installationer – også når det gælder belysningen.

I løbet af de seneste år er lufthavnen gået fra armaturer med 200W glødelamper til kompaktrør og metalhalogenlyskilder og endelig til nye, langtidsholdbare LED-moduler.

Læs også: Københavnske virksomheder køles med havvand

Den seneste udvikling på belysningsfronten er, at lufthavnen har valgt at udvide LED-løsningen til også at gælde security-området samt udbygningen af Terminal 2. Her er det Arkilus Design, som leverer LED-løsningen.

”CPH er et sted, der aldrig sover, og det stiller maksimale krav til belysningen. Skiftet til LED har givet en reduktion i energiforbruget på cirka 55 procent og samtidig sikret den levetid på mindst 50.000 timer, som kun kan opnås under de helt rette forhold”, siger Lars Franklin Rasmussen fra Arkilux Design. Han fortsætter:

”De gode resultater skyldes, at armaturerne er designet eller ombygget, så de passer præcis til lyskilderne og deres behov for blandt andet effektiv køling. Kun sådan sikres en høj og vedvarende lyskvalitet med LED uden farveændringer eller tab af effekt”.

Læs også: Elever i Jelling får bedre luft i klasselokalerne

Til langt de fleste af lysinstallationerne er armaturtypen ’Sekvens’ brugt – en type, lufthavnen nu har over 15.000 af.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere