03.12.2013

Nyt overvågningssystem tæller museumsgæster

Islands Nationalmuseum har fået installeret de såkaldte Q24-kameraer fra Mobotix, der er i stand til at tælle antal besøgende og opgøre, hvordan de bevæger sig rundt på udstillingerne.

Islands Nationalmuseum har for nylig fået installeret et overvågningssystem fra Mobotix.

Ud over at sikre de værdifulde genstande kan det nye system, der omfatter adskillige Q24-kameraer, diskret tælle, hvor mange gæster der besøger museet og registrere, hvordan de bevæger sig rundt. Det kan museet blandt andet bruge til at vurdere, hvor populær en udstilling er.

Læs også: Gode vækstmuligheder i overvågning

Til forskel fra andre overvågningssystemer behandler hvert kamera selv sine billeder, og det gør, at billeder i høj opløsning ikke skal overføres til andre enheder til analyse, så netværket belastes minimalt.

Det lader sig gøre på grund af Mobotix’ decentraliserede koncept, hvor der er indbygget en højhastighedscomputer i hvert enkelt kamera.

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere