Nyt værktøj skal udbrede danske erfaringer om fjernvarme
Med udgangspunkt i danske fjernvarmeerfaringer udgiver Energistyrelsen et nyt værktøj, der skal udbrede viden om varmeanlæg i resten af verden.
Energistyrelsen udgiver et nyt værktøj til at vurdere omkostninger og fordele ved fjernvarme sammenlignet med individuel opvarmning. Arkivfoto..
Danmarks førende position inden for bæredygtig energi, energieffektivitet og miljøvenlige varmesystemer bunder blandt andet i den udbredte brug af fjernvarme, som i dag dækker omkring to tredjedele af varmebehovet i Danmark.
For at udnytte og sprede de danske erfaringer, har Ramboll for Energistyrelsen udviklet et nyt værktøj kaldet District Heating Assessment Tool (DHAT).
Værktøjet er skabt til at blive brugt i samarbejde med Energistyrelsens partnerlande som led i en indsats for en grøn omstilling ved at trække på de danske erfaringer med omkostningseffektiv fjernvarme med lav CO2-belastning.
Ifølge Energistyrelsen vil værktøjet blive et vigtigt redskab i forbindelse med det kommende dansk – kinesisk pilotprojekt om fjernvarme, der er aftalt mellem Energistyrelsen og China National Energy Conversation Center.
Læs også: Samarbejder om millionstor fjernvarmerenovering
Projektets primære mål er da også at oplære de lokale myndigheder og energiselskaber i at bruge værktøjet og dermed videregive et planlægningsredskab, som er i stand til at vise, hvor meget lavere forbrugsomkostningerne kan blive ved at overgå til effektiv fjernvarme sammenlignet med individuel opvarmning.
I samarbejdet med Kina er det meningen, at DHAT-værktøjet skal tilpasses de lokale kinesiske produktions- og forbrugsforhold.
Ifølge Energistyrelsen er værktøjet nu tilgængeligt for alle, der ønsker at vurdere fjernvarmeprojekter ud fra de danske erfaringer.
Du kan læse mere om det nye DHAT-værktøj her.
- EL