Oliefyr

Varme og køling

Case: Varme på abonnement sparer familie for cirka 5.000 kroner om året

FyrFyret har hjulpet Flemming Holmelund til en grøn og billigere varme. Han kan spare cirka 5000 kroner om året ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe på abonnement. Og det fik Energi-, Forsynings-, og Klimaministeren til at komme på besøg.

Indhold fra partner

Varmeanlæg

Nyt varmeanlæg kan lagre energi særdeles effektivt

Et varmeanlæg med en nyudviklet form for højeffektiv energilagring kan erstatte oliefyr, hvor fjernvarmen ikke når ud.

Dansk Energi: Varmepumperne er i modvind

Når danskerne skal skifte det gamle oliefyr ud, vælger langt de fleste boligejere et træpillefyr frem for den miljøvenlige varmepumpe, hvilket afspejler sig i det stillestående varmepumpemarked.

Energi

Under halvdelen af alle oliefyr er aktive

Blot 87.000 ud af de 231.000 oliefyr, som der ifølge statistikken er i Danmark, fik påfyldt olie i 2014. Det tyder på, at omstillingen til grønnere alternativer får hjælp af fraflytning fra landområderne samt de høje oliepriser, der var før midten af 2014.

Energi

Oliefyrsejere får større besparelser end varmepumpeejere

Afskaffelsen af forsyningssikkerhedsafgiften per 1. januar sikrer oliefyrsejerne besparelser, der er langt større end dem, varmpumpeejerne opnår.

Energitjenesten opfordrer til at droppe oliefyret

Omkring 250.000 danske husejere har et forurenende oliefyr, der kører på højtryk, nu hvor vinterkulden har sat ind. Mange af husejerne er ikke klar over, hvor meget de kan spare ved at skifte til et træpillefyr eller en varmepumpe. En årlig besparelse på hele 17.000 kr. er ikke usædvanlig, påpeger Energitjenesten.

Vi er på vej mod el-samfundet

Oliefyrene skal sendes på pension, og der spekuleres for øjeblikket for fuld kraft i, hvordan vi slipper helt af med dem. Det er nemlig ikke så simpelt, som man kunne ønske sig. I gamle utætte boliger med lav salgsværdi er store investeringer ofte urealistiske.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere