Regnefejl fyrer op under grønne installationer
En fejl fra Energistyrelsen er nu blevet rettet, og det får Klimarådet til at skrue yderligere op for anbefalingerne af grønne løsninger, der kan reducere CO2-udledningen. Øverst på listen ligger blandt andet energirenoveringer af bygninger, varmepumper og solenergi.
Energistyrelsen har rettet sit skøn for fremskrivningen af Danmarks reduktion af CO2 frem mod 2030, skriver DR. Og det har fået Klimarådet til at udgive et indstik til sin hovedrapport for 2017, hvori rådet skruer markant op for vurderingen af Danmarks reduktionsbehov.
”Man har opjusteret fra 9,4 millioner ton til 13,4 millioner ton CO2. Det er baggrunden for, at vi har lavet et notat, der tager bestik af den nye situation, hvor der er et større reduktionsbehov, end det vi tidligere har lagt til grund”, siger Peter Birch Sørensen, formand for Klimarådet, til DR.
Rettelsen betyder, at Klimarådets anbefalede initiativer for at reducere CO2-udledningen nu vejer endnu tungere, når endnu flere tons CO2 skal reduceres. Og øverst på listen af anbefalinger ligger energirenoveringer af bygninger og varmepumper.
Energieffektiviseringer og grøn varme
Klimarådet anbefaler, at man inddrager alle delsektorer i den grønne omstilling. Det vil sige både transporten, landbruget og ikke mindst energisektoren. I forhold til sidstnævnte handler det i høj grad om bygninger, som skal renoveres og varmes op med alternative kilder.
”På energiområdet bør vi dels satse på energieffektiviseringer i bygningsmassen og i produktionserhvervene og dels gå efter af at reducere forbruget af olie og gas til opvarmning ved at skifte til grønne teknologier som eldrevne varmepumper, solvarme og i mindre omfang træpillefyr”, skriver Klimarådet på sin hjemmeside.
Læs også: Tekniq: Lovforslag om solceller vil skævvride grøn omstilling
Tiltagene skal sætte gang i den grønne omstilling frem mod – og efter – 2030. Klimarådet anbefaler, at Danmark reducerer mere end EU’s krav på fire procent inden år 2030.
”Det kan forhindre, at vi bremser omstillingen indtil 2030 for så at skulle opskrue tempoet voldsomt efter 2030”, skriver Klimarådet på sin hjemmeside.
Klimarådets rapport og tilhørende anbefalinger kan hentes her.
-CHM