15.06.2017  |  EL  |  El-materiel

Relanceret hjemmeside guider til elsikkerhed

Sikkerhedsstyrelsen har relanceret hjemmesiden elsikkerhedsregler.dk, så installatører langt nemmere kan holde sig opdaterede med nye bestemmelser og standarder i bekendtgørelserne.

Inden længe træder flere bekendtgørelser fra den nye elsikkerhedsloven i kraft og installatører skal forholde sig til nye regler og standarder. Det er ikke første gang og bliver langt fra sidste, da bekendtgørelserne udvikler sig med teknologien.

For at skabe overblik over de nye regler har Sikkerhedsstyrelsen hjemmesiden elsikkerhedsregler.dk. En hjemmeside, som i dag er blevet relanceret efter en større ’makeover’, der i fremtiden skal gøre det nemmere for installatørerne at overholde de nye regler ved hjælp af vejledninger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq og Dansk El-Forbund opfordrer til nyt AMU-system

Sikkerhedsstyrelsen har i relanceringsprocessen samarbejdet med en redaktionsgruppe bestående af fagfolk for at finde frem til det mest relevante indhold til hjemmesiden. De vejledninger, der vurderes til i højest grad at blive efterspurgt i branchen, er efterfølgende blevet udfærdiget med hjælp fra brancheorganisationerne Tekniq og Dansk Energi.

Samarbejdet med branchefolkene glæder Lone Saaby, der er direktør i Sikkerhedsstyrelsen:

”Vores primære fokus i forhold til vejledningerne er manden på gulvet. Vi har arbejdet benhårdt på vejledningerne og fået uvurderlige input fra brancheorganisationernes fagfolk. Det er vigtigt, at branchen får de vejledninger, som der er brug for og efterspørgsel på. Derfor har vi været rigtig glade for, at de har smøget ærmerne op sammen med os”, siger Lone Saaby.

Hun fortæller videre, at vejledningerne kommer løbende op på hjemmesiden, og at der er blevet gjort brug af forskellige medier for at formidle budskabet på bedst mulig vis:

”Nogle er på skrift, mens andre kommer som video eller såkaldte infografiker, hvor man med billeder og symboler forklarer, hvordan et givent stykke arbejde kan laves i forhold til reglerne. Det skal gøre det nemt at overholde loven og lave sit arbejde sikkert”, forklarer Lone Saaby.

Læs også: Installatørpanelet: Mere kontrol skal bekæmpe ulovlige installationer

Elsikkerhedsregler.dk indeholder udover vejledninger også bekendtgørelserne fra Elsikkerhedsloven. Hjemmesiden virker både på mobil og tablet.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere