13.06.2017  |  EL  |  Belysning

Sådan går det, når installatøren vælger belysning til sig selv...

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der blev ikke sparet på installationerne eller belysningen, da HG Electric skulle opføre nyt domicil i Frederikshavn

Skomagerens børn har hullede sko, siger man. Det gamle ordsprog gælder dog ikke HG Electric, der er totalleverandør af alle typer el-projekter, og som i 2015 flyttede ind i et nyt domicil på havnen i Frederikshavn.

Sagt med jysk underdrivelse så kan HG Electric godt være installationerne i det nye hovedsæde bekendt. Her er for eksempel ventilationsanlæg med varmegenindvinding, solceller på taget, avanceret alarm- og videovervågningssystem - og belysningen er der heller ikke sparet på.

Farveskift i færgelejet

"Fra HG Electrics side var der et ønske om, at belysningen skulle være noget ud over det sædvanlige – både hvad gælder design, funktionalitet og kvalitet", siger belysningskonsulent Kim Uffe Jørgensen fra Lemvigh-Müller, der har leveret kabler, el-materialer og belysning i høj kvalitet til det nye domicil.

Han fortæller, at man lægger mærke til belysningen, allerede før man træder indenfor i bygningen, der er opført i beton og glas, men som en spændende kontrast har en åben terrasse udformet som en rød kasse på facaden.

I indgangspartiet er der nemlig monteret downlights med RGB-farveskift, som kører hele døgnet og skifter mellem rød, grøn og blå. Det giver - sammen med den røde terrasse - bygningen karakter. Samtidig er det noget, der tiltrækker opmærksomhed fra folk på havnen.

Færre armaturer, mere lys

Udefra er der også kig ind til den skulpturelle designerpendel, Hope, der hænger højt i hallen og giver et nærmest krystalagtigt lys. Men den fulde oplevelse får man naturligvis, når man træder indenfor i bygningen.

I kontorerne er der blandt andet valgt Illusion LED indbygningsarmaturer fra Riegens, som ikke bare har et unikt design, der giver blændfri belysning, men også er et meget effektivt armatur, fortæller Kim Uffe Jørgensen:

"Illusion har et lavt energiforbrug, hvilket er med til at reducere omkostningerne, men samtidig er det et højeffektivt armatur med et høj lumen output – populært sagt, så kræver det færre armaturer at skabe et højt lysniveau med Illusion".

Dagslysstyring i hele bygningen

Michael Johansen, som er projektleder i HG Electric, supplerer:

"Vi har dagslysstyring i hele bygningen, så styrken på lyset bliver reguleret i forhold til mængden af dagslys. I mødelokaler og ekstrakontorer er der lysstyring med bevægelsesmeldere, så lyset altså også styres af tilstedeværelse. Lyset tænder, når der er liv i lokalerne - og når der ikke er nogen, så slukker det."

Apropos liv i lokalerne, så er det ny domicil nøglefrit, hvor alle rum er låst – og hvor det kræver kode eller kort at få adgang. Kun hoveddøren er åben, så der er adgang for kunder, og den låses automatisk, når der ikke længere er nogen i bygningen, og er der behov for at give adgang til bygningen uden for åbningstiden, kan Michael hurtigt og let slå alarmen fra og åbne døren fra sin mobiltelefon.

"Det allerbedste ved vores nye bygning er, at alle medarbejdere og jeg befinder os så godt her på havnen. Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde og opleve, at design og funktion lever op til vores faglige stolthed", afslutter Michael Johansen.

FAKTA

Sag: Lemvigh-Müller har leveret belysning samt alarm- og videoovervågning til HG Electrics nye domicil på havnen i Frederikshavn. Der er valgt energieffektiv belysning med LED og dagslysstyring.

Arkitekt: Arkinord

Installatør: HG Electric

Belysningsleverandør: Lemvigh-Müller

Belysningsproducenter: Riegens og Luceplan

Belysningsarmaturer´-

Udendørs: Ray parklampe, CirkLed pullert,

Kontorer, kantine og gang: Illusion LED, Rax LED

Lager: Nyborg T5

Hall: Hope pendel, Concido RGB downlight

Mere fra Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S

www.lemu.dk

Du får hos Lemvigh-Müller et bredt og omfattende sortiment, når det gælder produkter og komponenter og kompetencer til industrien og installationsbranchen – el, vvs og ventilation.   Få dine varer fra dag til dag Vi ser det som vores opgave at hjælpe dig med at drive en god forretning. Derfor arbejder vi hele tiden på at have et effektivt og p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere