Solceller skal give strøm til studerende bornholmere
I byggeriet Campus Bornholm bliver der både plads til gymnasieelever, socialrådgiverstuderende og solceller.
Der er fuld gang i opførelsen af Rønnes nye studiecenter; Campus Bornholm. Ud over at samle en række forskellige uddannelser samler byggeriet også en række bæredygtige tiltag både under og over jorden.
Et af initiativerne er de 1.092 m2 solceller, der er blevet installeret på de eksisterende værkstedshallers tage og som årligt vil producere cirka 1.022.000 kWh.
Solcellerne bidrager til energiforbruget ved at producere en femtedel af den strøm, vi forventer at skulle bruge i det samlede campusbyggeri. Dermed sparer vi også en femtedel af vores elforbrug, fortæller bygningsleder Dennis G. Falk fra Campus Bornholm.
Læs også: Grøn byggetrend er ikke en døgnflue
Ud over solceller, skal det nye campus forsynes med termoaktive dæk samt jordvarmeslanger, der tilsluttes varmepumper. Ventilationen skal endvidere automatiseres og der vil blive installeret dynamisk styring af LED-belysningen, så den tilpasser sig det udefrakommende lysniveau.
Byggeriet forventes at stå klar i starten af 2018 og vil samlet huse både gymnasiale uddannelser, erhvervs-, voksen- og efteruddannelser, samt den pædagogiske assistentuddannelse, social- og sundhedsuddannelserne og ikke mindst videregående uddannelser i form af lærer-, pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelsen.
-CHM