Store forskelle i søgninger af solcellepuljer
Solcellepuljen til private har vist sig meget populær, mens puljen til solcellelaug ikke har fået meget opmærksomhed. Det fører til en restpulje, der vil komme i udbud senere på året.
Solcellepuljen til private blev revet væk, da Energinet.dk åbnede for ansøgere d. 16. marts.
Hele 2.782 ansøgninger blev det til blandt private ansøgninger viser den foreløbige opgørelse fra Energistyrelsen.
Anderledes ser det ud for ansøgningerne til puljen til solcellelaug. Den har ikke fået en eneste.
Læs også: Solceller falder i pris
Og mens det dermed fortsat kan svare sig at ansøge til denne pulje, er man for sent ude, når det gælder puljen til private, vurderer Søren Rise, chefkonsulent i Tekniq, installatørernes brancheorganisation.
Den endelige opgørelse er endnu ikke klar fra Energinet.dk. Men ud fra udmeldingerne vurderer jeg, at hele puljen til private anlæg er brugt. Derimod vil puljen til solcellelaug, lejeboliger og boligforeninger ikke blive brugt fuldt ud. Der skal dog nok komme flere ansøgninger til lejebolig-puljen, siger han til BygTek.
Ekstra pulje i spil
Tekniq ser det som sandsynligt, at den overskydende effekt fra solcellepuljerne bliver sat i udbud igen til efteråret. Her er tale om estimerede 20 MW, og Søren Rise vurderer derfor, at en meget stor del af de bebudede 60 MW-puljer vil blive brugt i år.
Læs også: Installatører: Solcellepuljer har ikke givet ordrer
Derudover vil Energistyrelsen lave en pulje yderligere på 20 MW samlet for 2015 og 2016. Mens 2 MW bliver udbudt til et udenlandske solcelleanlæg, bliver de resterende 18 MW udbudt til nye danske solcelleanlæg.
På baggrund af møder med Energistyrelsen forventer jeg, at den pulje bliver udbudt til store anlæg, så vi kan få fastlagt, hvad prisen for store produktionsanlæg over 1 MW bliver, siger Søren Rise til TekByg.
-JPN