01.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Fremgang i installationsbranchen

Ifølge Danmarks Statistiks konjuntkurbarometre er der sket en positiv udvikling i installationsbranchen i forhold til samme periode sidste år. Det betyder blandt andet, at der er flere opgaver i virksomhedernes ordrebøger.

Ifølge Danmarks Statistiks konjunkturbarometre, der er månedlige tendensundersøgelser om faktiske forhold og forventninger inden for de enkelte sektorer og brancher, har el og VVS-virksomhederne i april måned tilkendegivet, at de har positive forventninger til udvikling i både omsætning og beskæftigelse i de kommende tre måneder.

Ifølge Rasmus Larsen, der er økonomisk konsulent hos brancheorganisationen Tekniq, er det ganske positivt:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er positivt, at 64 procent af el- og VVS-virksomhederne ikke oplever nogen produktionsbegrænsninger. 13 procent af virksomhederne oplever, at mangel på efterspørgsel begrænser aktiviteten, og den største aktivitetsbegrænsning er mangel på arbejdskraft, som 22 procent af installationsvirksomhederne påvirkes af”, siger han.

Læs også: Genvex: Voksende efterspørgsel på ventilation

I 2016 steg andelen af el- og VVS-virksomheder, der oplevede mangel på arbejdskraft, men i de første fire måneder af 2017 har mangel på arbejdskraft ligget på cirka 20 procent.

Flere opgaver i ordrebøgerne
Samtidig oplever begge brancher en stigende efterspørgsel, hvilket blandt andet kan ses i ordrebøgerne.

Således har el- og VVS-virksomhederne i årets første fire måneder i gennemsnit haft 5,2 måneders arbejde, hvilket er en stigning på 0,4 måned for elvirksomhederne og 0,8 for vvs-virksomhederne i forhold til samme periode sidste år:

”Det går bedre i branchen, og det skyldes flere faktorer. Væksten i dansk økonomi stimulerer branchen, og flere store bygge- og anlægsprojekter som for eksempel hospitalsbyggerierne er nu så fremskredne, at installatørerne efterspørges”, siger Rasmus Larsen og påpeger, at fremgangen på boligmarkedet betyder mere boligbyggeri- og renovering.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere