Tekniq opdager falsk markedsføring månedligt

Tekniq får cirka en gang månedligt anmeldelser om virksomheder, der bruger organisationens to mærker, elmærket og vvs-mærket, uden at være medlemmer. Det er falsk markedsføring.

Omtrent en gang om måneden får Tekniq information om, at deres mærker, elmærket og vvs-mærket, bliver brugt af enten ikke-medlemmer, eller af virksomheder, der ikke har den fornødne autorisation til at markedsføre sig som el- eller vvs-installatør.

Når elmærket og vvs-mærket bliver brugt, giver det forbrugerne en forventning om, at der er en garanti for det udførte arbejde.

Kun når virksomheden er medlem af Tekniq, har forbrugerne mulighed for at klage til Ankenævnet for Tekniske Installationer, som er en godkendt klageinstans, hvor der er tilknyttet en garantiordning.

Det betyder, at forbrugeren kan få dækket sine omkostninger ved tilfælde af sjusk, fejl og mangler. Derfor kan det være en dyr sag for kunder, der har betalt en virksomhed, som angav at være autoriseret uden at være det.

Mærkerne kræver medlemsskab
Når ikke-medlemmer kører med Tekniq’s garantimærker, er det ulovlig markedsføring, som kan føre til bøder på omkring 50.000 kroner, som tilfalder staten.

Oveni det får indehaveren af varemærket – i dette tilfælde Tekniq – en erstatning for krænkelsen, hvor Højesteret har lagt et niveau på 100.000 kroner.

”Vi oplever også, at der er nogle unge, nyuddannede installatører, der starter en butik og bruger mærket uden at være medlemmer og samtidig uden at vide, at de ikke må bruge mærket,” siger Preben Meinecke-Søes til installator.dk.

Det kan også forekomme, at virksomheder uden autorisation bruger mærkerne. Det er ligeledes snyd og falsk markedsføring.

Straf for at snyde med autorisation
Tekniq er opsøgende i forhold at opdage de uautoriserede virksomheder, der foretager falsk markedsføring med mærkerne, og derfor gennemfører organisationen en systematisk gennemgang af virksomheder.

”Det er typisk medlemmer, der melder uautoriserede, der kører rundt med mærkerne. Medlemmerne har jo en interesse i, at de uautoriserede ikke angiver at være autoriserede”, siger advokat i Tekniq, Preben Meinecke-Søes til installator.dk.

Strafferammen for at optræde som autoriseret uden at være det, er bøder på omkring 20.000 kroner. Har virksomheden først udført arbejde uden den fornødne autorisation, vil straffen kunne stige til 75.000 kroner, som den seneste praksis fra landsretterne slog fast. Hertil er der endvidere en straf og erstatning for krænkelse af varemærket, hvor landsretterne og Højesteret har lagt et niveau på op til 50.000 og 100.000 kroner.

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle