15.10.2012

Undersøgelse: Installatørerne prioriterer høj sikkerhed i bilen

En ny undersøgelse viser, at installatørerne er villige til at betale 30 procent ekstra for at have et sikkert varerum i servicevognen.

70 procent af installatørerne er villige til at betale op til 30 procent ekstra for at få indrettet bilens varerum i overensstemmelse med gældende sikkerhedsgodkendelser. Det viser en undersøgelse, som virksomheden Finnerup har gennemført. I samme undersøgelse fremgår det, at to-tredjedele af installatørerne lægger vægt på sikkerheden i varerum ved kollision.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Virksomhedens ejer, Klaus Finnerup, er overordnet tilfreds med resultaterne, men er til gengæld skuffet over at erfare, at ingen af de adspurgte kender til Finnerups egen TÜV ECE – R 17 test, som dokumenterer, at sikkerhedsgodkendte varebiler kan spare liv.

Det skyldes ifølge Klaus Finnerup, at virksomheden ikke har været gode nok til at få kommunikeret TÜV ECE – R 17-testen ud til kunderne.

Sådan fungerede TÜV ECE – R 17-testen
En varevogn indrettet med fyldte reolsystemer fra Finnerups kørte med 50 km/t ind i en mur - med øjeblikkelig standsning til følge. I forbindelse med kollisionen blev det fotograferet og målt, hvad der skete med varebilen med speciel fokus på varerummet. 

Testen, der blev foretaget uden mellemvæg (som Finnerup normalt anbefaler), dokumenterer, at Finnerups reoler ved kollisionen blot blev forskudt med 4 mm i den ene side og 9 mm i den anden side – og endvidere skete der ingen skade på de ubrudte materialer i reolerne.

Konklusionen af testen viste entydigt, at reolerne ikke var årsag til nogen form for skade på fører eller eventuelle passagerer, oplyser Klaus Finnerup.

- OWG

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere