28.07.2017  |  VVS  |  Branchen

Stigende mangel på arbejdskraft i byggesektoren

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik går det den forkerte vej for byggesektoren. Der er nemlig en stigning i antallet af manglende arbejdskraft, og det et er problem for byggeentreprenørerne.

Inden den finansielle krise, der sprang boligboblen for cirka ti år siden, var der stor mangel på arbejdskraft inden for byggesektoren.

Og nu viser nye tal fra Danmarks Statistik, at vi igen er havnet i samme situation, skriver Building Supply.

Læs også: Brancheprofilen: Nu serviceleder vil have gang i ansættelserne

Ilde udsigter i 2018 og 2019
Således har 22 procent af byggeentreprenører ved udgangen af juni svaret, at mangel på arbejdskraft er deres største problem. For elektrikere er tallet 28 procent, og for VVS’ere er tallet 23:

”I de sidste par år har arbejdskraft været et stigende problem, og mangel på efterspørgsel har været faldende. De to linjer krydser hinanden nu. Tendensen er klar, så vi må gå ud fra, at der kommer til at se ilde ud i 2018 og 2019”, siger Curt Liliegreen, der er direktør for Boligøkonomisk Videnscenter, ifølge Building Supply.

Han påpeger samtidig, at den manglende arbejdskraft kan give problemer i forbindelse med byggerier som hospitaler, der kan ende med at blive forsinket eller fordyret.

Bedre markedsføring af byggesektoren
Da der sidst var mangel på arbejdskraft i byggeriet, betød den store efterspørgsel og det manglende udbud, at der gik inflation i for eksempel byggematerialer. Derudover var der store problemer med fejl og mangler i byggeriet:

”Der var en periode, hvor der var flere arbejdsulykker, og hvor der var mangler i store projekter. Hvis man ikke kan skaffe gode byggeledere, der kan holde opsyn, så kan det give mange problemer”, siger Curt Liliegreen til Building Supply.

Læs også: Installatører har svært ved at finde arbejdskraft

Ifølge Curt Liliegreen ligger løsningen på den manglende arbejdskraft desværre ikke lige for døren, men står det til ham, så er en bedre markedsføring af sektoren et skridt i den rigtige retning:

”Det handler om, at det skal være mere attraktivt at arbejde i byggesektoren. Sektoren skal markedsføres bedre, så den ikke kun er synonym med en krise, den har været i”, siger Curt Liliegreen til Buling Supply.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere