09.03.2017  |  EL  |  Belysning

Vietz valgte tråd- og batteriløse tryk

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ved udvidelse af Ecopark i Århus, valgte Vietz El-installation A/S at installere tråd- og batteriløse tryk. Det sparede både tid og penge.

Ecopark i Aarhus er blevet udvidet med tyve nye kontorer. Kontorerne er primært med glasvægge, og derfor blev det i projektet foreskrevet, at der skulle anvendes trådløse tryk. Vietz El-installation A/S havde el-entreprisen og valgte at installere tråd- og batteriløse tryk fra Niko-Servodan.

”Vi havde ingen erfaring med de trådløse tryk fra Niko-Servodan”, fortæller Poul-Henning Vietz, der er indehaver af Vietz El-installation A/S. ”Men vi blev foreslået at prøve dem, og det har vi bestemt ikke fortrudt”.

”Trykkene kræver ingen fortrådning og var hurtigt sat op,” fortsætter han. ”Vi anvendte derfor trådløse tryk til hele projektet, ikke kun på glasvægge. Derved undgik vi at skulle fræse riller til fortrådning og sparede på den måde både tid og penge”.

Ærgerligt at bruge tid på at skifte batterier

De trådløse tryk kræver intet batteri, da de er baseret på EnOcean-teknologien. Det betyder, at når man aktiverer trykket, genereres der automatisk energi nok, til at trykket kan kommunikere med sensor. Løsningen er dermed helt vedligeholdelsesfri.

”Tidligere har vi installeret trådløse tryk med batterier. Når kunden ringede og sagde, at det ikke virkede, var det ærgerligt at sende en elektriker ud for blot at konstatere, at der skulle skiftes et batteri”, fortæller Poul-Henning Vietz. ”Det giver en dårlig kundeoplevelse at få en faktura for dette, og jeg vil meget hellere tjene mine penge på en anden måde end at skifte batterier. Dette undgår vi med de batteriløse tryk, og vi har indtil nu heller ikke haft et eneste fejlkald på trykkene.”
 

I forbindelse med udvidelsen blev der installeret DALI-dagslysstyring. Til dette har Vietz El-installation A/S anvendt EnOcean-varianten af Niko-Servodan DALI-sensor, som kommunikerer med de tråd- og batteriløse tryk. 

Læs mere om de tråd- og batteriløse tryk fra Niko-Servodan

Mere fra Niko-Servodan A/S

Niko-Servodan A/S

www.niko.dk

Niko-Servodan har i mere end 50 år været kendt som leverandør af markedets stærkeste og mest holdbare produkter til intelligent lysstyring. Fællesnævneren for Niko-Servodans løsninger er maksimal komfort for brugerne og minimalt energiforbrug. Samtidig er Niko-Servodans produkter kendetegnet ved høj kvalitet, lang holdbarhed og meget enkel in…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere