25.02.2019  |  VENTILATION  |  Byggeri

Øland: Store perspektiver i samarbejder med udenlandske entreprenører

Øland er i fuld gang med at levere en af virksomhedens største ordrer på Nyt Hospital Herlev. Det sker i tæt samarbejde med portugisiske entreprenører og rådgiveren NNE. Nu har Øland kurs mod flere projekter sammen med den ene entreprenør.

Når Nyt Hospital Herlev tages i brug, står der Øland på en stor del af løsningerne. Det gælder al isolering, røgspjæld, runde og rustfri kanaler, specialprodukter til brandlukning i ventilationsentreprisen samt isolering på brugsvand og tagvand i VVS-entreprisen.

Ordren, som løber op i et større millionbeløb, er en af virksomhedens største. Det er samtidig den første ordre, Øland afvikler i tæt samarbejde med de to portugisiske entreprenører Vieira Lopes og Ramos Ferreira. Samarbejdet kan ifølge Øland blive retningsgivende for fremtidige dansk/udenlandske konstellationer.

”Vi bruger lidt mere tid, fordi vi også hjælper med forståelsen af de tekniske og lovmæssige krav. Til gengæld har vi en tættere relation, der får projektet til at skride smidigt og fleksibelt fremad. Derfor har dette samarbejde åbnet vores øjne for udenlandske entreprenører i en trængt dansk byggebranche”, siger salgskonsulent i Øland, Niels Thrane, der er primus motor i samarbejdet med de portugisiske entreprenører.

Om de portugisiske entreprenører

  • Vieira Lopes blev etableret i 1998. Virksomheden har kontorer i seks lande og beskæftiger 130 medarbejdere.
  • Ramos Ferreira har eksisteret i mere end 35 år. Virksomheden har kontorer i ti lande i Europa, Afrika, Sydamerika og Asien og beskæftiger 700 medarbejdere.

Danske underleverandører er et plus
Vieira Lopes har ansvar for ventilationsmontagen og isolering af ventilationen, og Ramos Ferreira står for montage og isolering af det kolde og varme brugsvand. De to entreprenører har hver især omkring 30 medarbejdere tilknyttet byggeprojektet, alle fra Sydeuropa, men på danske overenskomster med videre. 75 procent af produktleverandørerne er til gengæld danske.

Øland skulle oprindeligt kun levere teknisk isolering, men har efterfølgende leveret en stor del af kanalerne og andre produkter til ventilationsentreprisen som følge af det gode samarbejde.

”Der er mange anderledes regler og små detaljer på det danske marked, man skal være opmærksom på som udenlandsk entreprenør. Derfor er det afgørende for os at samarbejde med danske leverandører. Øland var de første, der viste os tillid, og aftalen med dem åbnede døren til andre danske leverandører”, siger project manager Luis Mota i Vieira Lopes.

På vej mod tættere samarbejde
”Det var svært at finde fodfæste i Danmark i starten. Kravene er høje, og som udenlandsk entreprenør skal vi levere dobbelt eller tredobbelt for at blive accepteret. Men det er en sund udfordring, der hæver vores kvalitetsniveau. Vi har haft alle vores kvalitetsfolk på besøg i Danmark for at opleve de danske kvalitetstandarder, og det smitter nu af på vores byggerier i andre lande”, siger general manager i Ramos Ferreira, Paulo Santos, der nu samarbejder med Øland om at få ventilationsfirmaet med på flere projekter.  

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere