10.12.2019  |  VVS  |  Branchen

Case: ​ Én vandskade kommer sjældent alene

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lækkende rør og oversvømmede kældre kan gøre omfattende skade på hjem og hvert år oplever 70.000 hjem vandskader.

En fjerdedel af alle, der tidligere har været ramt af en vandskade, oplever en ny vandskade inden for de næste tre år - Det er kun et spørgsmål om tid før den næste skade sker. Erstatningsudgifterne til vandskader i villaer og huse er således steget fra 539 millioner kroner til en milliard fra 2011 til 2018*.

Vandskader har store konsekvenser, og undersøgelser viser, at 93% af vandskader kunne have været forebygget med et system for vandsikkerhed. FLD’s forsikringsafdeling har for nyligt hjulpet Lene Jensen fra Køge, der har oplevet tre omfattende vandskader. Brud på gamle rør var skyld i alle tre vandskader, hvor rørene havde lækket over en længere periode og på den måde gjort omfattende skade på adskillige rum, før end det blev opdaget.

De tre vandskader kunne alle være undgået, hvis vandafbryderen GROHE Sense Guard havde været installeret. GROHEs prisvindende Sense Guard er en WiFi-forbundet vandafbryder, som installeres på dit hovedvandrør. Så snart afbryderen registrerer en lækage eller et rørbrud, kan den lukke for din vandforsyning. Med vandafbryderen følger også tre sensorer, der kan placeres strategisk i huset og som reagerer med det samme, hvis fugtigheden pludselig stiger fx ved opvaskemaskinen. Advarsler om eventuelle udsving i vandforsyningen i huset bliver sendt til en mobilapp, så du også selv kan slukke for vandet, hvis du ikke er i nærheden af dit hus. Dét er fremtiden for proaktiv vandskadesikring.

Vandskader har store konsekvenser – Men kan undgås
”Vandalarmen lukker simpelthen for vandet med det samme, hvis der sker uregelmæssigheder i vandforbruget. Så har du allerede haft en vandskade eller bor i et ældre hus, er det en rigtig god ide at få installeret en GROHE Sense Guard”, fastslår Byggeleder i forsikringsafdelingen hos FLD Andreas Kreutzfeldt. ”Man kan ikke undgå, at rørene går i stykker, medmindre man udskifter alle vandrørene i huset. Derfor har man brug for en vandalarm, hvis man vil undgå, at et lækket rør udvikler sig til en decideret skade”, konstaterer han.

Læs mere om Lene Jensen fra Køge hos FLD eller VVSPlus.

*Kilde: Codan, Forsikring og Pension

Mere fra Grohe A/S

Grohe A/S

www.grohe.dk

  • grohe@grohe.com
  • +45 44 65 68 00
  • Sluseholmen 8C, 2. TH., 2450 København SV

GROHE er et førende globalt brand indenfor komplette badeværelsesløsninger og køkkenudstyr og har i alt over 6.000 medarbejdere, heraf 2.400 i Tyskland. Siden 2014, har GROHE været en del af LIXIL Group Corporation. Som et internationalt brand forfølger GROHE brandværdierne teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed og bestræber sig p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere