29.01.2018  |  VVS  |  Sanitet

Indspark: ​Ny, elegant serie fra Mora: Tidløst design med 90 års historie

Svensk topdesigner i samarbejde med Mora Armatur om ny generation af elegante armaturer til skandinaviske hjem. Mora One er produceret i Sverige og har smarte funktioner, som sparer på vand og energi.

Svensk topdesigner i samarbejde med Mora Armatur om ny generation af elegante armaturer til skandinaviske hjem. Mora One er produceret i Sverige og har smarte funktioner, som sparer på vand og energi.


90 års historie og tradition for godt håndværk i perfekt samspil med nutidens krav til komfort og miljøhensyn. Det er essensen af Mora One - den nye serie armaturer til køkken, håndvask og bad fra svenske Mora Armatur.

Mora One er designet af den prisvindende, svenske arkitekt og designer Thomas Sandell. Han blev inspireret af den klassiske, gamle vandpost, man stadig kan være heldig at finde på især ældre landejendomme.

Resultatet er en elegant armaturserie i et tidløst design, hvor den koniske krop smelter sammen med enkle, skarpe linjer. Kort sagt: Et klassisk, skandinavisk armatur til det moderne hjem. 

Smarte funktioner

Inde bag det smukke ydre byder Mora One på moderne teknologi med smarte funktioner, der hjælper med at skåne miljøet, spare på energien og øge komforten. For eksempel Cold Start, Soft Closing og den vandbegrænsende Mora Eco-funktion.

- Mora One repræsenterer alt det, Mora Armatur har stået for i over 90 år: Skandinavisk design og kvalitet i topklasse. Det er en serie armaturer til den kvalitets- og designbevidste forbruger, som også er bevidst om at tage hensyn til miljøet," siger Ole Sander, adm. direktør for FM Mattsson Mora Group Danmark.

Produktion i Sverige siden 1927

Ligesom de øvrige armaturer fra Mora Armatur er Mora One produceret på Moras 30.000 kvadratmeter store fabrik i Mora ved Siljan-søen i hjertet af Sverige. Her har Mora Armatur produceret armaturer siden 1927.

Mora One kan købes i Danmark nu. Serien omfatter:

  • Køkkenarmatur
  • Køkkenarmatur Miniprofi med spulebruser
  • Håndvaskarmatur
  • Brusesystem med termostat og markedets største brusehoved med en diameter på 400 mm

FM Mattsson Mora Group, der er Nordeuropas ældste armaturproducent, sælger, fremstiller og produktudvikler vandhaner og termostater under de stærke og veletablerede varemærker FM Mattsson, Mora Armatur og Damixa. Produkterne produceres på koncernens to fabrikker i Sverige og i Odense i Danmark, hvor Damixa siden 1932 har udviklet danskdesignede vandhaner. Virksomheden er førende på det danske marked for armaturer og bruseløsninger og har via et dedikeret fokus på energioptimering og grønne løsninger gennemført energitests, der dokumenterer over 30% besparelsespotentiale på såvel vand som energi til varmt vand.


FM Mattsson Mora Group blev børsnoteret på Nasdaq Stockholm i 2017, omsatte i 2016 for over 1,1 mia. SEK og havde ca. 550 ansatte.

Mere fra Liza

Liza Andersen

Head of Marketing & Communication

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere