23.10.2018  |  VVS  |  Varmeanlæg

”Med et mobilt kontor, salg og energivejledning har jeg fået mit drømmejob”

BRANCHEPROFILEN: Energirådgiver Bjørn Dalgaard Olesen har landet sit drømmejob hos Vølund Varmeteknik i Herning. Han skal nu ud på vejene i sit mobile kontor og rådgive kunder i energiløsninger.

Bjørn Dalgaard Olesen, teknisk salgskonsulent hos Vølund Varmeteknik

Seneste uddannelse: 
Aut. VVS-installatør

Seneste job: 
Internt salg

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvad består dit nye job i?
Jeg kører rundt og rådgiver kunderne i, hvilke varmetekniske løsninger de skal anvende. Og så går jobbet også ud på at opsøge salg og pleje eksisterende kunder. Det gør jeg ved at sørge for, at de hele tiden er opdateret med den nyeste viden. Jeg laver egentlig alt det, jeg har drømt om: Jeg vil gerne ud og rådgive, vejlede og sælge til kunderne samtidig med, at jeg ikke vil have et hårdt fysisk job som en almindelig VVS’er, fordi jeg har et dårligt knæ.

Hvorfor har du valgt at arbejde i VVS-branchen?
Det valgte jeg for mange år siden, fordi jeg altid har været lidt af en energinørd. Så det var meget nærliggende at uddanne mig til VVS- og energispecialist. Derudover synes jeg selv, at jeg altid har haft det rimelig nemt bogligt. Derfor gav det mening at læse videre. Jo længere jeg kom i uddannelsen som installatør dengang, jo mere interesse fik jeg også for salg. Og så er det jo en fed kombination.

Hvad bliver den største udfordring?
Det er det her med, at jeg er forholdsvis grøn i face-to-face-salg. Jeg er selvfølgelig vandt til at sælge over telefonen, men jeg skal lige have lært de her salgsmetoder. Jeg er fuld af gåpåmod overfor opgaven og har siddet i vores projektafdeling, og kender derigennem mange af vores kunder via telefonen. Således har jeg har skabt en god relation til dem. En anden stor udfordring er, at nu skal jeg selv strukturere min hverdag – men det tager jeg i stiv arm.

Hvad laver du i din fritid?
Min fritid går med styrketræning, motorcykler, jagt og en lille smule fiskeri udover venner og familie. Jeg kan også godt lide at rejse. Min kone og jeg har været meget i Thailand – vi foretrækker nogle længere ture. Men nu er vi også blevet så gamle, at vi faktisk har købt en campingvogn, men det bliver så ture i Danmark i stedet for. Og med en arbejdsuge på op til 70 timer så har man brug for at koble af indimellem.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere