12.01.2021  |  EL  |  Energi

100 millioner kroner til innovation inden for grøn energiteknologi

Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter, der dækker Power-to-X, droner, termisk lagring og anden grøn energiteknologi.

Over de kommende to-tre år bliver vi blandt andet klogere på lagring af CO2 i undergrunden, Power-to-X, termisk energilagring og droneinspektioner af offshore-strukturer.

Det sker i hånd med, at den første ansøgningsrunde til EUDP, Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, siden Energy Cluster Denmark blev stiftet som en fusion mellem tre stærke klyngeorganisationer på energiområdet, netop har udløst tilsagn om 100 millioner kroner i funding til seks konkrete innovationsprojekter forankret i den danske klyngeorganisation for energi, Energy Cluster Denmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er fremragende nyheder for vores medlemmer og for innovationskraften i den danske energisektor”, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Hun påpeger, at det har været et mål at sikre, at de med innovationsprojekterne favner hele energisektoren med en stor involvering fra deres medlemmer.

Sikring af den grønne omstilling

De seks nye innovationsprojekter, der nu er sikret funding til, afdækker innovationen på tværs af hele Energy Cluster Denmarks fokusområde. De dækker alt fra energiproduktion og energiinfrastruktur til energilagring og energieffektivitet – med sektorkobling, systemintegration og digitalisering som fællesnævner. Teknologiudvikling inden for forskellige dele af energisektoren er nødvendigt for at nå 2030-målet, påpeger Glenda Napier.

Hun siger:

”Flere af de projekter, vi nu kan arbejde videre med, vil bidrage til teknologiske udvikling på tværs af energiområderne, og det er af stor værdi for at sikre den grønne omstilling”.

Der er med fundingen både mulighed for at udvikle nye projekter og få videreført eksisterende.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere