17.11.2022  |  EL  |  Branchen

121-årig blandt de hurtigst voksende virksomheder

Handelsvirksomheden G. Funder, som blev etableret i 1901, er sprunget ind i væksteliten i dansk erhvervsliv som Børsen Gazelle.

Selvom man for længst er fyldt 100 år, kan man godt have fart på. Det gælder i hvert fald G. Funder, som tilbage i 1901 begyndte at producere reb med hånd- og hestekraft i Vejle.
I dag har virksomheden hovedsæde i Kolding og sælger alt lige fra børster, koste, reb, rengøringsgrej til el- og vvs-produkter til supermarkeder, byggemarkeder, digitale markedspladser og boligforeninger.
Dét går så godt, at G. Funder netop er blevet udnævnt til Gazelle 2022 af Dagbladet Børsen og dermed placerer sig i feltet blandt de hurtigst voksende virksomheder i Danmark.

Skuden vendt efter underskud
For at blive gazellevirksomhed skal man i løbet af fire regnskabsår som minimum fordoble sin omsætning eller bruttoresultat og have positiv vækst i alle årene.

G. Funder var i 2013-14 gennem en rekonstruktion efter år med millionunderskud, men blev opkøbt af stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller i 2017 - og tog dermed hul på et nyt kapitel med vækst og overskud. Der blev lagt en klar strategi for virksomheden, og som den nye gazellestatus peger på, er det lykkedes at få skuden vendt.

Konstant vækst i hårdt marked
”Vi opererer i et marked med hård konkurrence og små margener, så vi er selvfølgelig stolte af, at vi er vokset konstant gennem fire år. Det handler om, at vi har fulgt en klar strategi, hvor vi har fokus på at gøre en effektiv forskel for vores kunder gennem løsninger, der nedbringer deres omkostninger, optimerer deres forretning og understøtter deres salgsarbejde”, siger Bo Westberg Rasmussen, administrerende direktør, G. Funder.

Læs også: 62-årig installationsvirksomhed bliver gazellevirksomhed

Han fortæller, at G. Funder for eksempel tilbyder e-commerce, konsolidering af indkøbet, effektive logistikløsninger og services indenfor sortimentsoptimering, butikstrimning og kampagner.

”Gazelleprisen er en anerkendelse af, at vores indsats virker, og vi er kun lige begyndt. Vi arbejder på at fortsætte væksten de kommende år”, siger Bo Westberg Rasmussen.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere