13.07.2021  |  EL  |  Branchen

150 millioner kroner til energiforbedringer og digitale løsninger i offentlige bygninger

Til efteråret åbner Energistyrelsen for en ny tilskudspulje til energiforbedringer og digitale løsninger i regionale og kommunale bygninger.

Der afsættes 150 millioner kroner i 2021 og 145 millioner kroner i 2022 til tilskudspuljen, som udspringer af Finansloven 2021, hvor Regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet blev enige om at styrke kommuner og regioners mulighed for at energieffektivisere deres bygninger.

En del af midlerne fra puljen målrettes digitale løsninger og intelligent styring af energiforbruget i offentlige bygninger.

”Det glæder mig utrolig meget, at vi med tilskudspuljen kan støtte energieffektiviserende projekter over hele landet. For det er til fordel for os alle –¬ den enkelte kommune og region, for samfundet og vores klima”, fortæller Stig Uffe Pedersen, vicedirektør i Energistyrelsen. Han tilføjer, at bygninger i dag står for knap 40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark. Derfor er energirenoveringer af den eksisterende bygningsmasse et vigtigt middel i realiseringen af klimamålene.

Energistyrelsen har sendt bekendtgørelsen til tilskudsordningen i høring. Her beskrives rammerne for den nye tilskudsordning –¬ herunder de specifikke energiforbedringer, der kan ydes tilskud til, og hvor store tilskud ansøgere kan opnå.

Energistyrelsen lægger op til, at der vil kunne ydes tilskud til tre energieffektiviserende formål:

• Renoveringsprojekter, herunder udskiftning af vinduer, efterisolering og lignende
• Konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme
• Digitale løsninger til databaseret energiledelse, herunder løbende dataindsamling og -behandling

Høringssvar skal sendes senest den 11. august klokken 12.00. Det forventes, at der åbnes for første ansøgningsrunde i oktober 2021.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere