05.01.2021  |  EL  |  El-materiel

200 millioner kroner til nye ladestandere

De kommende år skal der etableres ladestandere i hele Danmark for over 200 millioner kroner.

Ladestandere skal være inden for rækkevidde, hvis flere skal vælge en elbil. Derfor har transportminister Benny Engelbrecht og et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet netop givet tilsagn om støtte for 56,8 millioner kroner til medfinansiering af udbredelsen af ladeinfrastruktur til elbiler. Støtten til hvert projekt må maksimalt udgøre 25 procent af projektets totalomkostninger. Støtten skal sikre bedre muligheder for, at bilister med en elbil kan lade op over hele landet. Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

”Transportsektoren er en væsentlig faktor i vores målsætning om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Det har derfor fra dag ét været et af mine fokuspunkter som transportminister at sikre en grøn omstilling af transporten”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

At der er afsat flere midler til ladestandere glæder Dansk Elbil Alliance. De skriver på twitter om beslutningen:

”Mange nye hurtig- og lynladere på vej over hele landet - og mange nye virksomheder der opstiller offentlige lynladere ind på markedet. Det blir godt”.

Beslutningen om flere midler til ladestandere landet falder i hånd med, at 2020 var året, hvor salget af elbiler var rekordhøjt. De Danske Bilimportører skriver i en pressemeddelelse, at salget af de grønnere biler blev tredoblet, og at der i alt blev solgt 198.132 el-personbiler i Danmark.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere