12.11.2020  |  EL  |  Varmeanlæg

2020-puljen til energirenoveringer er revet væk, ny pulje på vej i 2021

Energistyrelsen har modtaget over 14.500 ansøgninger til Bygningspuljen, der støtter udfasning af olie- og gasfyr og andre boligforbedringer, der sparer energi. Dermed forventer styrelsen, at alle tilskudsmidler vil blive udmøntet for i år, men der vil være nye penge i starten af det nye år, da der er afsat 375 millioner kroner til puljen i 2021.

Energistyrelsen har modtaget mere end 14.500 ansøgninger til Bygningspulje, der åbnede 15. oktober i år. Ansøgningerne kom fra boligejere, der ønsker at udskifte deres olie- og gasfyr med en varmepumpe eller gennemføre andre energibesparende boligforbedringer. Det samlede ansøgte beløb overstiger det afsatte puljebeløb for i år.

”Vi glæder os over den store interesse for grønne tiltag i boliger. Energistyrelsen har fået susende travlt med at behandle ansøgninger og besvare henvendelser, og vi forventer faktisk allerede, at alle midler i puljen vil blive udmøntet for i år, da der samlet er ansøgt for et beløb, der er større end puljen. Vi håber derfor, at ansøgerne vil have tålmodighed – vi forventer at alle får svar i år”, siger kontorchef Heidi Ingeman Koch fra Energistyrelsen, der administrerer tilskuddet.

Energistyrelsen opfordrer derfor boligejere, der ikke har travlt, til at søge i næste runde.

”Det er heldigvis ikke en éngangspulje. Den løber til og med 2026 med nye midler hvert år, så der er ingen grund til panik. Vi åbner allerede for en ny runde i første kvartal af 2021”, siger Heidi Ingeman Koch.

Der er afsat næsten én milliard kroner til puljen de næste fire år gennem Energiaftalen fra 2018, og der vil blive tilført endnu flere penge som følge af Klimaaftalen fra juni i år. Det afsatte tilskudsbeløb i 2021 er 375 millioner kroner. Energistyrelsen vil senere i 2020 melde ud, hvornår puljen mere præcist åbner for ansøgere i første kvartal i 2021.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere