22.11.2017  |  EL  |  Branchen

21.500 er kommet i job i byggeriet

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med yderligere 3.900 personer i september. Siden lavpunktet på arbejdsmarkedet i foråret 2013 er der skabt ca. 165.000 nye lønmodtagerjob, heraf 21.500 i bygge- og anlægsbranchen.

Korrigeret for de normale sæsonudsving var der ifølge Danmarks Statistik i september 2017 156.700 beskæftigede lønmodtagere i byggeriet.

I september måned kom der godt 300 flere i job i bygge- og anlægsbranchen, mens branchens fremgang set over hele 3. kvartal 2017 var på 1.400 personer:

”De netop offentliggjorte tal for udviklingen i lønmodtagerbeskæftigelsen er positivt nyt. De viser en markant og bred fremgang i beskæftigelsen på tværs af stort set alle brancher”, siger Jacob Hangaard, der er økonomisk konsulent hos Dansk Byggeri.

Læs også: Dansk Byggeri og 3F: Social dumping truer danske byggefirmaer

Branche bidrager til opsving på arbejdsmarkedet
Siden arbejdsmarkedet senest nåede bunden i foråret 2013, er der skabt i omegnen af 165.000 lønmodtagerjob i Danmark, og cirka 21.500 af disse er i byggeriet.

Byggeriet er således blandt de brancher, der har bidraget mest til opsvinget på arbejdsmarkedet henover de forløbne 4,5 år med en relativ stigning i beskæftigelsen på 14 procent:

”Samtidig viser en nylig analyse fra Kraka, at bygge- og anlægsbranchen har været god til at åbne døren til arbejdsmarkedet for personer, der kommer fra offentlig forsørgelse. Og det er bestemt positivt, at flere personer på kanten af arbejdsmarkedet kommer i beskæftigelse”, siger Jacob Hangaard og tilføjer:

”Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen peger dog fortsat på mangel på kvalificeret arbejdskraft som en af deres allerstørste udfordringer. Det er et klart fokusområde fremadrettet."

Dansk Byggeri forventer fortsat fremgang i beskæftigelsen i byggeriet over de kommende år. I 2018 skønnes beskæftigelsen at stige med cirka tre procent, mens beskæftigelsesstigningen forventes at aftage en smule i 2019.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere