01.05.2020 | Navnenyt

25 år med luft og ventilation

Han er rundet af landbruget i det midtjyske, uddannet teknikumingeniør af Agrolinien og kan – om nødvendigt - konstruere en gylletank. Men det er det aldrig blevet til. For luften og salg af ventilationsløsninger er blevet hans skæbne.

Først ventilation inden for landbruget, og så kom ventilation inden for industrien til og senest komfortventilation.

Fredag, den 1. maj er det 25 år siden Niels Mulvad, 60 år, fik job som sælger hos Lindab Riscanco i Farum, men med skrivebord hos Lindab i Viby og kunder i Jylland. Lindab Riscanco, der nu er en integreret del af Lindab Ventilation.

- Det med installation har altid interesseret mig, og er faldet mig nemt – og jeg kan lide miljøet omkring den type arbejde, siger jubilaren. Kort efter studentereksamen var han på værkstedsskolen i Horsens. Det gav ham respekt for folk, der kan et håndværk. En respekt, der var god at have med ude hos kunderne. Niels Mulvad siger, at han har haft det for godt i alle årene. Derfor har han aldrig overvejet at se sig om efter et andet job. Han har altid sat stor pris på de gode kolleger, de spændende opgaver, den brede kontakt med ventilationskunder over hele landet og den udstrakte frihed i jobbet, som hverdagen har budt på.

Selv om det er blevet til mange spændende og mindre spændende dage på jobbet, så står dagen, da han fik jobbet hos Lindab, stadig lysende klar:

- Efter at have været til indledende snak med Mercuri Urval, skulle jeg videre til en samtale i konsulentfirmaets afdeling i Aarhus og efterfølgende en test i Kolding, så de kunne finde ud af, om jeg nu passede til jobbet. På vej til samtalen røg bagklappen på bilen op og beklædningen rev sig løs og fløj af. Jeg nåede til Aarhus og fik bilen parkeret! Da jeg kom tilbage til bilen, havde jeg fået en parkeringsbøde – Så til Kolding til test. Her var det ene dæk punkteret, da jeg skulle hjem. En hel igennem uheldig dag…… jeg fik jo også jobbet, fortæller Niels Mulvad med en høj latter.

De sidste 4 år er der ikke løbet så mange kilometer på bilens tæller, og den brede kundekontakt er også skrumpet. I dag er Niels Mulvad produktchef med ansvar for dokumentationen af Lindab ICS-produkter, blandt meget andet. Og han har i stedet en meget bred kontakt til sælgere og øvrige produktions- og udviklingsfolk i Lindab. Skrivebordet er stadig i Viby.

En gang brugte han en hel del af sin fritid til ’tant og fjas’, som revyskuespiller hjemme i Dronningborg ved Randers. Den karriere toppede for nogle år siden, da han spillede Leopold i ’Sommer i Tyrol’, som druknede i regn. Nu er fritiden skrumpet en smule, fordi Lindab fylder meget. Men han øver sig hele tiden i at komme hjem i ordentlig tid. Hjemme i huset er Tina, som han er gift med. Her er hans ansvar at slå græsplænen og klare resten af haven. Niels Mulvad har 3 voksne børn og Tina har 2. Og der er kommet 5 børnebørn til. Sommeren kan blandt andet byde på en tur til Gardasøen i Italien, som er et af favoritstederne.

Mere fra Lindab A/S

Lindab A/S

www.lindab.dk

Lindab er en international koncern, som udvikler, fremstiller og distribuerer produkter og systemløsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.Vi fremstiller ventilationsløsninger og byggekomponenter i tyndpladestål og tilbyder et komplet produktprogram i tag- og facadebeklædning, tagrender og energieffektive porte i overfladebehandlet stål. Hele produktsortimentet er kendetegnet…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere