10.10.2020  |  EL  |  Byggeri

31 bygherrer skal afprøve den frivillige bæredygtighedsklasse

Byggeprojekter skal med støtte fra Realdania landet over lægge mursten til afprøvning af den frivillige bæredygtighedsklasse, der skal give indblik i, hvordan vi sikrer mere bæredygtigt byggeri.

Gennem 31 konkrete byggeprojekter af forskellig art og med placeringer over hele landet skal både private, almene og offentlige bygherrer afprøve den frivillige bæredygtighedsklasse med støtte fra Realdania, der samles set støtter med 5,8 millioner kroner.

Bredden i projekterne er afgørende for, at byggebranchen får det bedst mulige indblik i, hvordan vi sikrer mere bæredygtigt byggeri, lyder det fra Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Der ligger et enormt potentiale i den frivillige bæredygtighedsklasse, og der er ingen tvivl om, at den vil kunne skubbe byggebranchen i en endnu mere grøn retning. Men det kræver, at afprøvningen fra begyndelsen kommer hele vejen rundt, så vi får det bedst mulige indblik i, hvordan vi sikrer mere bæredygtigt byggeri. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge de 31 bygherrer, som nu skal være med til at indsamle vigtig viden og gøre sig erfaringer med ordningen, som kan komme hele branchen til gode”, siger hun til en pressemeddelelse fra Realdania.

48 ansøgninger

Målet med den frivillige bæredygtighedsklasse, som administreres af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, er at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark. Men indtil ordningen træder endeligt i kraft, vil der over de kommende to år være en afprøvningsperiode, hvor bygherrer kan tilmelde projekter til styrelsens ”casebank”, som hele branchen derefter kan lære af. 

For at sikre en bredde i den casebank, og at alle parametre i den frivillige bæredygtighedsklasse bliver afprøvet, åbnede Realdania i juni for en pulje, hvor bygherrer kunne søge støtte til afprøvningen. Siden da har foreningen modtaget hele 48 ansøgninger, hvor 31 nu er udvalgt. 

De 31 udvalgte bygherrer modtager hver op til 200.000 kroner i støtte fra Realdania, som skal dække en del af de udgifter, der er forbundet med at anvende ordningen, herunder analyser, rådgivning og dokumentation.  

Et byggeprojekt Middelfart er en af de 31 udvalgt. Her skal kommunen som bygherre afprøve og vurdere den frivillige bæredygtighedsklasse som et alternativ til DGNB på en mindre byggesag i en lokal daginstitution. 

Puljen til afprøvning af den frivillige bæredygtighedsklasse er en del af Realdanias samlede COVID-19-indsats på i alt 175 millioner kroner. De 115 millioner kroner er målrettet en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på coronakrisen – herunder afprøvning af den frivillige bæredygtighedsklasse.

Læs mere om den frivillige bæredygtighedsklasse her.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere