04.03.2021  |  EL  |  Branchen

500 folkeskoleelever besøgte SIF Gruppen for at lære om elfaget

SIF Gruppen havde 500 folkeskoleelever på besøg for at introducere dem til elektrikerfaget, som foregik i det største online event i Gladsaxe Kommunes historie.

Elever fra 7., 8., 9. og 10. klasse deltog i det rekordstore Teams-møde onsdag 24. februar for at blive introduceret til dét at tage en erhvervsuddannelse. Ansøgningsfristen for valg af uddannelse efter folkeskolen var den 1. marts, og mødets formål var at åbne flere unges øjne for muligheden for en karriere som faglært håndværker.

Administrerende direktør, Lars Mejlby, understreger, at det er vigtigt for SIF Gruppen at være med til at oplyse de unge om de mange fordele, der er ved at tage en erhvervsuddannelse.
”For få unge tager en erhvervsuddannelse i dag, men hos SIF Gruppen læner vi os ikke bare tilbage og ser til. Vi har et ansvar for at synliggøre fordelene ved at blive håndværker. Som elektriker har man en varieret hverdag med mange spændende opgaver, og man får teknisk ekspertise og knowhow. Men det er vigtigt, at man har hænderne skruet godt på og er klar til at tage fat”, siger Lars Mejlby.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Han mener, at det er en fin måde at skabe en karriere på og tilføjer, at han selv begyndte som håndværker og er direktør i dag.

Ikke fint nok

Anette Lok Pless, som er HR- og lærlingeansvarlig hos SIF Gruppen, deltog også i eventet. Hun forklarede de unge om værdien af en erhvervsuddannelse for den enkelte og for samfundet, og hun understregede, at de unge ikke må betragte håndværksfagene som mindre værd end boglige uddannelser.

”Jeg møder ofte lærlinge, der siger; ’mine forældre havde egentlig regnet med, at jeg skulle noget andet’, eller ’mine venner i gymnasiet forstår ikke, jeg vil være elektriker’. SIF Gruppen vil ændre den udbredte misforståelse, at håndværksfagene ikke er prestigefyldte”, siger hun.

Desuden kan det være et kulturchok at komme fra folkeskolen og så direkte ud på en arbejdsplads. Derfor var det vigtigt for Anette Lok Pless at sige til de unge, at SIF Gruppen gør meget for, at nye lærlingene føler sig godt tilpas på arbejdspladsen fra dag ét.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere