02.05.2018  |  EL  |  Branchen

50.000 kroner skal lokke flere unge til erhvervsuddannelserne

Socialdemokratiet vil belønne studerende med en bonus på 50.000 kroner, hvis de gennemfører en erhvervsuddannelse. Men hos Tekniq tvivler man på, at forslaget vil gøre en forskel.

Det har længe været kendt, at der mangler faglærte på arbejdsmarkedet. Og det vil Socialdemokratiet nu gøre noget ved. Unge der gennemfører en erhvervsuddannelse inden for fag, hvor der er mangel på arbejdskraft, vil foruden et svendebrev få stukket 50.000 kroner i lommen. Sådan lyder forslaget fra Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand.

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

Hos brancheorganisationen Tekniq er man glade for den politiske opmærksomhed, men underdirektør Tina Voldby tror ikke, at en kontant bonus vil give de resultater, som erhvervsskolerne har brug for. 

”I forvejen byder erhvervsuddannelserne på en række økonomiske fordele i form af for eksempel løn under uddannelse og en god startløn, når svendebrevet er i hus. Så en ekstra ”bonus” vil næppe få mange flere til at søge ind på erhvervsskolerne”, mener hun.

Uden en politisk indgriben forudser Tekniq, at problemet med arbejdsmangel i el- og VVS-branchen bliver større i de kommende år. Og derfor er der ifølge Tina Voldby behov for holdbare tiltag, der kan styrke erhvervsskolerne på længere sigt.

”Vi har med fag at gøre, hvor udviklingen foregår i lyntempo. Derfor vil der, frem for en form for ”bonusordning”, være mere fornuft i at bruge pengene på løbende at styrke undervisernes kompetencer og investere i det nyeste udstyr og materialer”, siger hun.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I kampen for at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive er det vigtigt at satse på digitaliseringen, lyder det fra Tekniq. 

Læs også: Flere unge vælger erhvervsuddannelser

Og Tina Voldby tilføjer:

”På den måde kan vi sikre, at eleverne også fremadrettet får en uddannelse, hvor de er på forkant med den teknologiske udvikling og dermed blive en gevinst for de virksomheder, de kommer ud i”. 

- EST
 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere