18.03.2019  |  VVS  |  Branchen

AAB-afdeling vinder hæderspris for store energibesparelser

Ledende ejendomsfunktionær Martin Engelbrecht og AAB-afdeling 37 vinder energi-hædersprisen Den Gyldne Termostat. Prisen, der uddeles af Hofor, gives til en person, som har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.

"Vores afkøling, der er et udtryk for. hvor godt vi udnytter varmen hos os, var så dårlig, at vi stod til at skulle betale over 300.000 kroner i straf, så vi måtte finde en løsning. Forbedringerne har kostet lidt, men vi er gået fra at skulle betale et højt beløb i bod, og det ser nu ud til, at vi får en ganske pæn bonus. Samtidigt har vi sparet væsentligt på energiregningen – og de penge kommer vores lejere til gode et andet sted”.

Sådan lød det fra bestyrelsen i boligforeningen AAB’s afdeling 37, der med ledende ejendomsfunktionær, Martin Engelbrecht, i spidsen vandt energiprisen Den Gyldne Termostat.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Intelligent energistyring
Den Gyldne Termostat bliver overrakt af forsyningsselskabet Hofor til en person, der har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring. Ud af et felt på tre nominerede blev det AAB-afdeling 37 og ledende ejendomsfunktionær Martin Engelbrecht, der løb med sejren.

Hofors direktør for økonomi og forretning, Jan Kauffmann, overrakte prisen 12. marts i Blox, der blandt andet rummer Dansk Arkitektur Center. Han gav vinderen disse ord med på vejen:

"I AAB-afdeling 37 har man haft besøg af en af Hofors energirådgivere, fulgt hans vejledning med det samme, og for eksempel gennemgået og justeret ventiler i alle kældrene korrekt. En god dialog med beboerne i de 524 lejligheder har også lært dem om energirigtig indretning og adfærd i hjemmet. Resultaterne er ikke til at tage fejl af. Det er den slags ildsjæle, vi alle kan lære noget af”.

Med hjælp fra Hofors energirådgivere og Forsynometer, Hofors system til intelligent energistyring, havde et stærkt felt af nominerede sparet en masse energi.

"Det er vigtigt at hylde de folk, der hver dag gør et stykke arbejde i byens varmekældre. Det kan virke som en usynlig indsats, men det bidrager til, at vores energisystem fungerer optimalt, og til at København kan blive en CO2-neutral hovedstad. Og så kan de fleste spare 10 procent på energiregningen ved at bruge intelligent energistyring", fortalte Emil Ziyanak, der er sektionsleder i Hofor og ledede dagens program.

Særpris til C.W. Obel Ejendomme
Dommerne havde i år valgt at uddele en særpris, fordi der bag ildsjælene, der skruer på knapperne i varmekældrene, af og til står en person med en mere vidtrækkende vision. En person, der med ansvaret for driften af en lang række ejendomme, har mulighed for at arbejde systematisk med at optimere energiforbruget på rigtigt mange kvadratmeter.

Årets særpris blev givet til driftsleder Bo Andreasen fra C.W. Obel Ejendomme.

"Når vi kigger på hvilke Forsynometer-ejedomme, der præsterer allerbedst, så finder vi ikke mindre end ti af C.W. Obels ejendomme i top 30. Ved køb af en ejendom eller idriftsættelse efter en renovering gennemgår C.W. Obel hele ejendommen fra A til Z for at sikre at energien udnyttes optimalt. I er med til at gå forrest i kampen om en grønnere omstilling. Det flotte resultat fortjener anerkendelse", lød det i begrundelsen fra dommerkomiteen.

Særprismodtager Bo Andreasen har alle intentioner om at fortsætte det gode arbejde.

"Jeg fortsætter med at følge energiforbruget tæt, så vi kan planlægge, hvor og hvordan der skal sættes ind for at blive ved med at optimere. Det er vigtigt for os, at vi ikke bruger unødige ressourcer, men derimod er med til at sænke CO2-forbruget", fortalte den stolte særprismodtager.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere