15.06.2017  |  EL  |  Energi

Aalborg CSP vil udvikle energilagring i fællesskab med svensk firma

Aalborg CSP og SaltX Technology vil udvikle og kommercialisere en løsning for energilagring. Løsningen skal bygges og testes i løbet af i år og 2018.

Aalborg CSP vil sammen med svenske SaltX Technology gøre det nemmere at benytte den bæredygtige solenergi, selvom solen ikke skinner. Virksomhederne har nemlig indgået et samarbejde, hvori de vil udvikle en energilagringsløsning, der kombinerer SaltX’ energilagringsteknologi, EnerStore, med Aalborg CSP’s energisystemer.

“SaltX og Aalborg CSP komplementerer hinanden perfekt. SaltX har sin banebrydende teknologi og Aalborg CSP sit stærke brand, omfattende globale solenergiprojekter og erfaring til at kunne udvikle og bygge integrerede energisystemer”, siger Karl Bohman, administrerende direktør i SaltX Technology. Han tilføjer:

”Markedet for koncentreret solenergi forventes at eksplodere i løbet af de næste tre år, især i Kina, Afrika og Indien. Derfor er det vigtigt for os at positionere os hurtigt og sætte fart på udviklingen af EnerStore”.

Læs også: Det første store batteri i Danmark er nu en del af elnettet

Peter Badstue Jensen, divisionsdirektør hos Aalborg CSP, ser ligeledes markedsudviklingen som en stor fordel:

”I fremtiden vil vi se flere hybride energisystemer, og sammen med SaltX lagerteknologien forventer vi at kunne tilbyde mere omkostningseffektive on-demand løsninger indenfor vedvarende energi end vores konkurrenter. Vi ser dette som et længerevarende partnerskab, hvor vi kan vækste sammen, i dette hurtigt voksende marked”, siger Peter Badstue Jensen.

Læs også: Nyt varmepumpeanlæg i Tønder giver besparelser

De to virksomheder har planer om at bygge en prototype senere på året og at have et kommercielt forsøgsanlæg klar i 2018.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere