30.07.2021  |  VVS  |  Branchen

Aarhus Kommune har det laveste vandforbrug i Norden

En undersøgelse fra GROHE viser, at de danske kommuner med Aarhus i spidsen fortsat er nordiske mestre i vandbesparelser.

110 liter vand bruger en århusianer om dagen, og det er så lidt, at Aarhus kommune topper listen over store kommuner i Norden med det laveste vandforbrug. Med et forbrug på 120 og 134 liter indtager Odense og København henholdsvis anden- og tredjepladsen. De henviser dermed alle de øvrige store kommuner i Norden til pladserne uden for podiet. Analysen viser store forskelle mellem de forskellige kommuner i de nordiske lande med et spænd fra 110 liter i Aarhus til 264 liter per dag per person i norske Trondhjem.

”Formålet med GROHEs Vandbarometer er at vise indbyggere i de nordiske lande, hvordan man kan have et bæredygtigt vandforbrug i hverdagen. At godt hver tiende i analysen siger, at de ikke er interesserede i at reducere deres vandforbrug dokumenterer, at dette arbejde er vigtigere end nogensinde” siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark og påpeger, at det især er svenskerne og nordmændene der skal begynde at tænke mere over deres vandforbrug og reducere det.

De positive danske resultater spejles også i analysens resultater vedrørende danskernes holdning til deres eget vandforbrug. Næsten halvdelen af de adspurgte vurderer, at de selv har et bæredygtigt vandforbrug, og hele 43 procent siger, at de gør noget hver dag for at reducere deres vandforbrug. Sidstnævnte resultat er markant anderledes end svarene fra de øvrige lande, hvor 31 procent af svenskerne og kun 18 procent af nordmændene dagligt gør en indsats for at reducere deres vandforbrug. Med 39 procent er finnerne tættest på danskerne i dette spørgsmål.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere