07.06.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Aarhusiansk fjernvarme kan give stort bidrag til DGNB-certificering

Mange anlægsprojekter stiler i dag efter at opnå DGNB-certificering. Fjernvarmen i Aarhus kan bidrage til over 30 procent af pointene i DGNB-certificeringen.

Som det første forsyningsselskab i Danmark har AffaldVarme Aarhus i samarbejde med Rambøll udarbejdet et værktøj, som gør det lettere at beregne fjernvarmes bidrag til DGNB's kriterier. Håbet er, at flere vil få øjnene op for fjernvarmens muligheder i forhold til certificering.

”Vi kan se, at flere og flere efterspørger løsninger, som bidrager positivt til DGNB. Her har fjernvarmen ikke altid været med i overvejelserne”, siger Elsebeth Arendt, Fjernvarmechef, AffaldVarme Aarhus og tilføjer, at fjernvarmen i Aarhus kan yde et stort bidrag i en certificering, det nu er mere enkelt at dokumentere.

Miljø og økonomi

I rapporten ”Fjernvarme i et DGNB-perspektiv”, peger Rambøll blandt andet på, at miljø og økonomi er de to kriterier, hvor fjernvarmen har størst indflydelse.

”Fjernvarmen i Aarhus udvikler sig hele tiden i en mere grøn retning. Fossile brændsler er stort set udfaset, og i dag kan vi prale af, at fjernvarmen er både grøn og driftssikker”, siger Elsebeth Arendt.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere